Samsung pracuje na propojení svých chytrých televizí s Alexou i Google Asistentem

Samsung pracuje na propojení svých chytrých televizí s Alexou i Google Asistentem
  • Samsung nehází přes palubu ani chytrého asistenta Bixby
  • Ten ve verzi 2.0 nabídne vylepšené reakce a propracovanější odpovědi na povely uživatele
  • Chytré reproduktory se pro televize Samsung stanou obdobou dálkového ovladače

Chytré reproduktory Amazon Echo nebo Google Home jsou již nějakou tu dobu schopné komunikace s vybranými televizory. Například loňské modely televizí od LG zvládnou propojení jak s Alexou, tak s Google Asistentem. Integraci hlasového asistenta nabízí i televize Sony, byť pouze toho od Googlu.

Nyní však podporu chytrých asistentů Alexa a Google Asistent bude poskytovat i jihokorejský výrobce Samsung, který to uvedl v prohlášení z veletrhu CES 2019 v Las Vegas, kde se pochlubil i vylepšenou zobrazovací technologií Micro LED.

Nové modely chytrých televizorů tak budeme moci ovládat hlasovými pokyny skrze chytré zařízení poháněné Alexou nebo Google Asistentem. Nebude se tedy jednat o integraci asistentů přímo do televizí Samsung, ale spíše o schopnost chytrých reproduktorů fungovat jako obdoba dálkového ovladače. Uživatelé tedy budou moci používat klasické příkazy k zapnutí nebo vypnutí televize, spuštění Netflixu a podobně.

Samsung však nehází přes palubu ani svého chytrého asistenta Bixby, se kterým má i do budoucna velké plány. Jeho nová verze 2.0 má přinést vylepšené reakce a propracovanější odpovědi na povely uživatele. Podpora napojení na chytré reproduktory poháněné Alexou a Google Asistentem bude dostupná pro všechny nové modely. Podle zástupce společnosti by se však mohlo dostat i na starší modely z loňského roku, které by mohly tyto nové funkce obdržet formou aktualizace.

Partnerem zpravodajství z veletrhu CES 2019 je společnost Huawei se svým fotomobilem Mate 20 Pro.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze