I Amazon chce doručovat pomocí dronů. Nyní ukázal jak

I Amazon chce doručovat pomocí dronů. Nyní ukázal jak
  • Bezpilotní letoun zvládne doručit 2,3 kilogramu do vzdálenosti 24 kilometrů
  • Má dva letové módy a je částečně autonomní
  • Komerčně by měl létat v řádu měsíců

Internetové obchody vidí v doručování pomocí bezpilotních letadel velký potenciál a Google už dokonce v Austrálii zahájil testovací provoz. Stranou se samozřejmě nechystá zůstat ani největší internetový obchod na světě, který na tiskové konferenci ukázal zařízení, se kterými se co nevidět pustí do testování.

Amazon dron

Zákazníci budou sice omezeni hmotností 2,3 kilogramu a také vzdáleností od patřičně vybaveného distribučního centra (24 kilometrů), ale tuto vzdálenost je schopen dron překonat za půlhodinu. Při startu a přistání bude stoupat či klesat kolmo jako helikoptéra, při letu se naopak nakloní a připomíná spíše letadlo.

Při použití tak velkého dronu musí být samozřejmě náležitá pozornost věnována bezpečnosti. Amazon se pochlubil, že pro dron vyvinul umělou inteligenci, která umí rozpoznávat obraz. Dron bude částečně autonomní, a tak se bude umět vyhýbat překážkám, stejně tak jako vybírat vhodné místo pro přistání, v němž se nevyskytují lidé, zvířata nebo další překážky.

Služba se bude jmenovat Prime Air a Amazon věří, že ji bude schopen poskytnout prvním zákazníkům v horizontu několika měsíců.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze