I OnePlus to zkouší s televizory a používá Android TV

I OnePlus to zkouší s televizory a používá Android TV
  • Televize má úhlopříčku 55 palců a 4K QLED obrazovku
  • Poběží na Android TV, má slíbené 3 roky aktualizací
  • Prozatím bude dostupná pouze pro indický trh

Firma OnePlus je známá hlavně jako výrobce mobilního telefonů. Její model One byl překřtěn na „zabijáka vlajkových lodí“, protože přinesl podobné parametry za výrazně nižší cenu. V tomto trendu firma pokračuje i nadále a nyní se o totéž pokusí také u televizorů.

Princip je podobný jako u nedávno představené televize od Huawei. Zatímco klasičtí výrobci mají stále jako základ televizor a k němu přidávají další a další funkce, toto spíše vypadá jako by někdo zvětšil mobilní telefon, případně domácího asistenta na velikost 55 palců. Rozlišení je 4K, použitá technologie QLED nabízí 120% NTSC gamut, dále ve specifikacích nalezneme Dolby Vision a HDR10+. Poměr displeje a čelní plochy je 95,7 %.

Zahanbit se televizor nepříliš inovativně pojmenovaný OnePlus TV nenechá ani v oblasti audia. Má celkem osm reproduktorů, šest jich směřuje dopředu, dva dozadu a díky Dolby Atmos a 50W výkonu se máte během sledování cítit jako uprostřed dění. Zajímavé rovněž je, že celý soundbar se z těla přístroje vysouvá pouze v případě, že je to potřeba. Zabere mu to něco málo přes 7 vteřin a celkem by takových vysunutí měl zvládnou přes 100 tisíc.

OnePlus TV

Zajímavý je rovněž i dálkový ovladač, který v ničem nepřipomíná tlačítky poseté ovládání současných televizí. Také už do něj nemusíte shánět tužkové baterie, protože se nabíjí přes USB-C.

O chytré funkce se stará známá platforma Android TV, OnePlus navíc slibuje, že bude poskytovat aktualizace po dobu tří let. Dalším slibem je, že operační systém naleznete po spuštění bez bloatwaru a namísto hlasového asistenta od Googlu můžete využít i Alexu.

Televize se začíná prodávat ve dvou verzích za necelých 1 000 a 1400 dolarů, tedy asi 30, respektive 40 tisíc korun po připočtení daně. Zatím je však k zakoupení pouze na amazon.in a pro indický trh.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze