Australský premiér chce zakázat sociální média pro děti

Australský premiér chce zakázat sociální média pro děti
Fotografie: Dole777, unspash.com
  • Podle premiéra sítě způsobují škody
  • Přesný limit není znám, ale mělo by to být 14 až 16 let

Po celém světě můžeme sledovat různé snahy o regulaci sociálních sítí, a to zejména ohledně jejich používání dětmi. Ať už jde o zákazy celých sítí nebo používání mobilních telefonů ve výuce, což je diskuse, která se teď vede na řadě českých škol. Ještě radikálnější přístup má současný australský premiér.

Anthony Albanese slíbil, že zavede legislativu, která by dětem mladším určitého věku zabránila v používání sociálních médií. Agentura Reuters uvedla, že Albanese své prohlášení vydal v televizním rozhovoru pro australskou televizní stanici Australian Broadcasting Corp. (ABC).

Albanese tvrdí, že australská vláda zahájí svou iniciativu v oblasti sociálních médií testováním technologie ověřování věku někdy v tomto roce. Neuvedl také konkrétní věkovou hranici, ale odhadl, že by chtěl, aby se zákaz týkal dětí mladších 14-16 let, protože „ví, že sociální média způsobují sociální škody“.

Společnost Meta vydala v reakci na návrh premiéra prohlášení, v němž upozorňuje, že společnosti Facebook a Instagram již mají minimální věk uživatelů 13 let. Společnost provozující sociální média rovněž uvedla, že chce mladým lidem umožnit využívat sociální média pomocí rodičovské kontroly a monitorování, místo aby jim pouze odřízla přístup.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze