Jak zjistit, kolik jste celkem utratili za hry na Steamu? Ta částka vás překvapí

Jak zjistit, kolik jste celkem utratili za hry na Steamu? Ta částka vás překvapí
Fotografie: Carl Raw, unsplash.com
  • Po létech používání se virtuální knihovna her koupených přes Steam u leckoho docela rozrostla
  • Uvnitř informací o účtu je schována celková částka utracená za jejich pořízení

Digitální distribuce je dnes prakticky výhradním způsobem, jak se dostat k novým hrám. I když si můžete z obchodu donést fyzický nosič, stejně se nevyhnete registraci produktu a stahování aktualizací, takže můžete bez obav fyzickou část nákupu přeskočit, pokud nejde o sběratelský předmět.

Nejznámějším virtuálním obchodem je bezpochyby Steam. Letos na podzim uplyne už dvacet let od jeho představení. Jeho začátky nebyly nijak jednoduché. Většina hráčů byla tehdy limitována pomalým nebo žádným internetovým připojením. Když bylo kvůli Hře Half-Life 2 nutné Steam instalovat coby součást protipirátské ochrany, vyvolalo to bouři nevole. Postupem času si však čím dál tím víc hráčů oblíbilo, že se ke hře dostanou po opsaní čísla platební karty a chvíli stahování. I přes příchod konkurence má Steam stále v digitální distribuci her dominantní podíl.

Steam
Steam o vás za dobu používání nashromáždil množství informací, které zde můžete překontrolovat.

Virtuální knihovna spousty hráčů se za tu dobu pěkně rozrostla a mnohým určitě bleskla hlavou myšlenka, kolik za ni za všechny ty roky a nákupy padlo peněz. V případě hledání odpovědi nemusíte pracně sčítat částku za všechny nákupy. Finální číslo je ukryto hluboko v nápovědě Steamu. Stačí z horního menu vybrat Nápověda > Podpora služby Steam > Můj účet > Data Vašeho účtu Služby Steam > Použité externí prostředky. Zde už je potřeba jen sečíst položky z jednotlivých platebních systémů a převést je z dolarů na koruny.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze