Jaké filmy a seriály sledují Češi?

To nejlepší z Netflixu
Jaké filmy a seriály sledují Češi?
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Dnes se podíváme na nejsledovanější filmy a seriály na Netflixu
  • Nejsledovanějším snímkem je aktuálně česká novinka Pánský klub

Dnes se podíváme na nejsledovanější filmy a seriály streamovací platformy Netflix. Umístily se na prvních příčkách úplné novinky, nebo již známé příběhy?

Nejsledovanější filmy

Pánský klub


Česká komedie, kterou natočil a napsal Matěj Balcar. Snímek je natočený na motivy stejnojmenné divadelní hry, která měla premiéru v roce 2019. V hlavních rolích se představili Kristýna Hrušínská, Jiří Mádl, Milan Šteindler, Zdeněk Žák, Bolek Polívka, Martin Leták. Někteří herci si své role zopakovali z divadelního představení. Premiéra v kinech proběhla 2. června 2022.

Pětice mužů na skupinové terapii řeší svoji závislost na sexu pod vedením psycholožky, která nedostatek zkušeností nahrazuje pevným odhodláním.

Pánský klub je jedna z nejlepších českých komedií, kterou jsem za poslední rok viděla. Má skvělé herecké obsazení. Skvělá volba, pokud se chcete odreagovat a zasmát.

Pánský klub

Vyproštění 2 (Extraction 2)


Akční thriller Vyproštění 2 natočil režisér Sam Hargrave a scénář napsal Joe Russo. Jedná se o pokračování snímku Vyproštění z roku 2020. V hlavních rolích se opět představili Chris Hemsworth, Golshifteh Farahani a Adam Bessa. Dále ve filmu hrají Olga Kurylenko, Daniel Bernhardt, Tinatin Dalakishvili a Idris Elba. Netflix pokračování uvedl 16. června 2023.

Australský specialista na špinavou práci Rake jen tak tak přežil události z prvního filmu a teď dostane nový úkol, při kterém půjde o život – má zachránit zbědovanou rodinu nemilosrdného gruzínského gangstera z vězení, kde její členy drží.

Musím říct, že mě druhý díl bavil daleko více než první. Akční scény z vězení, kdy na hlavního představitele útočí všichni vězni a on se snaží si probít cestu ven, byly dokonale propracované. Snímek je nadupaný akcí a energií od začátku až do konce. Opravdu úžasná podívaná.

Vyproštění 2 (Extraction 2)

Nimona


Animovaní akční snímek natočili režiséři Nick Bruno a Troy Quane. Scénář napsali Robert L. Baird a Lloyd Taylor. Film byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu z roku 2015. Děj se odehrává ve futuristické verzi středověku. Nimona měla světovou premiéru na Mezinárodním festivalu animovaných filmů v Annecy 14. června 2023, uvedená byla i ve vybraných kinech. Na Netflixu měla premiéru 30. června 2023.

Rytíř chce po křivém obvinění prokázat svoji nevinu, a tak spojí síly s holkou, co umí měnit podobu. Ta je ale ve skutečnosti příšera, kterou má on za úkol zničit.

Nejdříve musím říct, že se mi velice líbí animace a celkový vizuál snímku. Postavy jsem si oblíbila od začátku filmu. Ani mi nevadí LGBTQ+ tematika.

Nimona

Nejsledovanější seriály

Zaklínač (The Witcher)


Fantasy seriál od autorky Lauren Schmidt Hissrichové. Jeho předlohou jsou povídky od spisovatele Andrzeje Sapkowského. Seriál se natáčel ve východní a střední Evropě, hlavně v Polsku. První řada měla na Netflixu premiéru 20. prosince 2019. Aktuálně je na Netflixu dostupná třetí série, která byla uvedena 29. června 2023.

Osud je spojil. Nebezpečné síly se je snaží rozdělit. Geralt a Yennefer dělají, co mohou, aby byla Ciri v bezpečí, zatímco se na kontinentu schyluje k válce.

Zatím jsem viděla první dva díly třetí série, ale musím říct, že mě tento seriál baví čím dál víc. Ovšem se docela obávám výměny hlavních herců v další sérii. V roli Geralta se nedokážu představit nikoho jiného než Henryho Cavilla.

Zaklínač (The Witcher)

Je to dort? (Is It Cake?)


Americká reality show, kterou moderuje Mikey Day. Díky své popularitě se streamovací platforma rozhodla natočit druhou sérii, která byla uvedena 30. května 2023.

Šikovní cukráři, kteří upečou dort ve tvaru kabelky nebo třeba šicího stroje? U téhle úžasné soutěže inspirované populárním memem se vám budou jenom sbíhat sliny.

Občas je až neuvěřitelné, co lidé dokáží pouhýma rukama. A v tomto případě to platí dvojnásob. Člověku se tají dech, když dojde na krájení dortů. Doporučuji i těm, kteří nemají reality show v oblibě.

Je to dort? (Is It Cake?)

Černé zrcadlo (Black Mirror)


Jeden z nejoblíbenějších seriálů Netflixu vytvořil Charlie Brooker. Na natáčení se podílelo několik režisérů. Scénář napsali Charlie Brooker a Bisha K. Ali. Šestá série obsahuje 5 dílů, ve kterých se vystřídalo několik známých a více méně známých herců. Mezi ty známé patří například Salma Hayek, Michael Cera nebo Kate Mara. Nejnovější série vyšla 15. června 2023.

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie.

Dokonale promyšlený seriál, který občas umí zahrát na nervy nebo obrátit žaludek na nervy. Díly na sebe nenavazují, takže je úplně jedno, na jakou sérii nebo jaký díl se začnete dívat. Ale nejnovější série je obzvláště povedená.

Černé zrcadlo (Black Mirror)
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze