Jaké filmy a seriály sledují Češi?

To nejlepší z Netflixu
Jaké filmy a seriály sledují Češi?
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Dnes se podíváme na nejsledovanější filmy a seriály na Netflixu
  • Nejsledovanějším snímkem je aktuálně novinka Rachel Stoneová: Sázka na Srdce

Dnes se podíváme na nejsledovanější filmy a seriály streamovací platformy Netflix. Umístily se na prvních příčkách úplné novinky, nebo již známé příběhy?

Nejsledovanější filmy

Rachel Stoneová: Sázka na Srdce (Heart of Stone)


Další velkofilm z dílny Netflixu natočil režisér Tom Harper. Scénář napsali Greg Rucka a Allison Schroeder. V hlavní roli se představila herečka Gal Gadot. Dále ve snímku hrají Jamie Dornan, Sophie Okonedo, Alia Bhatt, Archie Madekwe a Matthias Schweighöfer. Streamovací platforma snímek uvedla 11. srpna 2023.

Rachel Stoneová je nezkušená technička v elitní jednotce MI6, kterou vede hlavní agent Parker. Její tým MI6 však netuší, že Stoneová ve skutečnosti pracuje pro Chartu – tajnou mírovou organizaci, utajenou i před ostatními špiony, která využívá špičkové technologie k neutralizaci globálních hrozeb. Rachel byla vycvičena jako dokonalá profesionálka, fenomenální agentka v terénu, která se drží mise, sleduje informace a nikomu nevěří. Když rutinní misi zmaří záhadná hackerka Keya Dhawan, Racheliny dva životy se střetnou. Zatímco se žene za ochranou Charty a snaží se překonat nepřízeň osudu, zjistí, že lidský přístup může být její největší předností.

Na tento snímek jsem byla velice zvědavá. Většina lidí zná Gal Gadot z role Wonder Woman. Musím říct, že mě se daleko více líbí v akčních rolích, jako byla tato než jako superhrdinka. Hlavního záporáka zná hlavně dámské publikum ze snímku 50 odstínů šedi. Film je napínavý, od začátku je plný akčních scén a nechybí ani uspokojivá dávka humoru.

Rachel Stoneová: Sázka na Srdce (Heart of Stone)

Cool Girl!


České komediální drama natočil a napsal scénář začínající režisér Jeremy Tichý podle knižní předlohy autorky Leny Valenové. V hlavních rolích se představily Anna Šulcová, Dominique Alagia a Kristal Shine. Snímek měl premiéru v kinech 25. května 2023.

Jsou mladé, nadané a v soutěži, která jim může převrátit život vzhůru nohama, si jdou za svým velkým snem. A přitom objeví, co v nich opravdu je.

Nemohla jsem se dočkat až uvidím snímek, který na má na Československé filmové databázi hodnocení 9 %. A musím se přiznat, že jsem v prvních deseti minutách myslela, že to vypnu a nebudu to sledovat dál, ale zvědavost mi to nedovolila. Nakonec se z toho vyklubal počin, u kterého nemusíte absolutně přemýšlet a nemusíte mít žádná očekávání, protože už od začátku víte, jak to celé dopadne.

Cool Girl!

Ostrov


Česko komedii Ostrov natočil režisér Rudolf Havlík, který společně s Filipem Oberfalcerem napsal také scénář. V hlavních rolích se představili Jiří Langmajer a Jana Plodková. Dále ve filmu hrají Ted Otis a Tereza Slánská. Natáčení probíhalo v Thajsku. Do kin snímek přišel 2. února 2023 a Netflix ho přidal do své nabídky 19. července.

Děj příběhu nás zavede do tropických krajů, kam odletěli manželé Richard a Alice na společnou dovolenou. Tu ale záhy překazí Richard, když své ženě oznámí, že se chce rozvést. Samozřejmě se pohádají a rozhodnou se, že dovolenou předčasně ukončí a poletí domů. Aby se tam ale mohli dostat dříve, než měli původně v plánu, tak Richard sehnal místního pilota s malým letadlem. To během bouřky ztroskotá na opuštěném ostrově a oni zůstanou úplně sami. Postupem času si uvědomí, že musí opět začít komunikovat a spolupracovat, než se k nim dostane pomoc.

Další česká komedie v čele s vynikajícím Jiřím Langmajerem, kterou si pustíte, když se chcete odreagovat a pobavit se klasickými českými humornými situacemi a vtípky.

Ostrov

Nejsledovanější filmy

Zabiják bolesti (Painkiller)


Dramatický seriál vytvořili Micah Fitzerman-Blue a Noah Harpster. Seriál natočil režisér Peter Berg. Série o šesti epizodách je založena na článku Patricka Raddena Keefa z časopisu New Yorker. Netflix seriál uvedl 10. srpna.

Drama o příčinách a dopadech krize zneužívání opioidů v Americe, které sleduje osudy jejích viníků, obětí i právničky, co se snaží celé tragédii přijít na kloub.

Velice zajímavý seriál, který odkrývá další z témat, o kterých se nemluví. Zatím jsem viděla první díl a rozhodně budu ve sledování pokračovat.

Zabiják bolesti (Painkiller)

Srdcerváči (Heartstopper)


Britský seriál, který je natočený na motivy stejnojmenné série románů. O režii se postarala režisérka Alice Oseman, která napsala také scénář. V seriálu hrají Joe Locke, Kit Connor, William Gao, Yasmin Finney, Tobie Donovan, Corinna Brown, Kizzy Edgell, Rhea Norwood a další. První série byla na Netflixu uvedena 22. dubna 2022. Druhá řada vyšla 3. srpna 2023 a potvrzená už je také třetí série.

Charlie a Nick řeší to samé co většina puberťáků. Jsou každý z jiného těsta, ale i tak se spřátelí a brzo zjistí, že k sobě možná cítí něco víc.

Musím se přiznat, že jsem obě řady tohoto seriálu zkoukla na jeden nádech. Je to příjemné, nenásilné a pohodové. Děj rychle utíkal, až jsem se divila, že tak rychle utekly obě série.

Srdcerváči (Heartstopper)

Zaklínač (The Witcher)


Fantasy seriál od autorky Lauren Schmidt Hissrichové. Jeho předlohou jsou povídky od spisovatele Andrzeje Sapkowského. Seriál se natáčel ve východní a střední Evropě, hlavně v Polsku. První řada měla na Netflixu premiéru 20. prosince 2019. Aktuálně je na Netflixu dostupná třetí série, která byla uvedena 29. června 2023.

Osud je spojil. Nebezpečné síly se je snaží rozdělit. Geralt a Yennefer dělají, co mohou, aby byla Ciri v bezpečí, zatímco se na kontinentu schyluje k válce.

První část poslední série byla dobrá, příběh mě bavil a těšila jsem se, co přinese část druhá. Bohužel přinesla pouze velké zklamání. Všechno se táhlo a většinu času jsem se nudila. A kde je nějaké rozloučení s Henry Cavillem? Takhle opravdu ne. Na jeho místě si nedokážu představit nikoho jiného a on ani nedostane žádný závěr? A i široké okolí sdílí stejný názor. Možná bude třetí série poslední pro mnohé fanoušky.
Zaklínač (The Witcher)
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze