Jaké filmy a seriály sledují Češi?

To nejlepší z Netflixu
Jaké filmy a seriály sledují Češi?
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Dnes se podíváme na nejsledovanější filmy a seriály na Netflixu
  • Nejsledovanějším snímkem je aktuálně snímek Probuzení

Dnes se podíváme na nejsledovanější filmy a seriály streamovací platformy Netflix. Umístily se na prvních příčkách úplné novinky, nebo již známé příběhy?

Nejsledovanější filmy

Probuzení (Awake)


Americký thriller Probuzení natočil a napsal Joby Harold. Jedná se o první snímek tohoto režiséra. V hlavních rolích se představili Hayden Christensen, Jessica Alba, Terrence Howard a Lena Olin. Snímek získal pozitivní reakce od kritiků i diváků. Ve Spojených Státech měl film premiéru 30. listopadu 2007. V Česku o rok později, konkrétně 1. listopadu 2008.

Čerstvě ženatý miliardář se konečně dočkal transplantace srdce. Během operace ale zůstal částečně při vědomí a vyslechne si podrobnosti o plánu, který se na něj plánuje.

Zajímavý a napínavý thriller, při kterém jen myslíte na to, že se do kůže hlavního hrdiny opravdu dostat nechcete. A sledováním své vlastní operace srdce to vše jen začíná. Sice se jedná o starší snímek, ale stále perfektní. Navíc si myslím, že se jedná o jeden z nejlepších hereckých výkonů herečky Jessicy Alby.

Probuzení (Awake)

Vyber lásku (Choose Love)


Americkou romantickou komedii natočil režisér Stuart McDonald. Scénář napsal Josann McGibbon. Ve filmu se představili Laura Marano, Avan Jogia, Scott Michael Foster, Jordi Webber, Megan Smart, Benjamin Hoetjes, Nell Fisher a Lucy Wigmore. Tentokrát se nejedná o jen tak obyčejnou romantickou komedii, je interaktivní. To znamená, že diváci pomáhají hlavní hrdince s rozhodováním, co má dělat se svým milostným životem. Film byl na Netflixu uveden 31. srpna 2023.

Současný přítel, který je jí oporou? První láska znovu ve hře? Nebo okouzlující rocková hvězda? Jaký osud zvolíte pro Cami? Její život je ve vašich rukou.

Není to sice žádný filmový zážitek, ale je zábavné, že se můžete do děje aktivně zapojit. Navíc si můžete snímek pustit za čas znovu a zkusit jiné odpovědi. Snímek je navíc plný neznámých herců, takže je docela osvěžující, sledovat neokoukané tváře.

Vyber lásku (Choose Love)

Kniha přežití (The Book of Eli)


Postapokalyptický akční film, který se odehrává v roce 2044, natočili režiséři Albert Hughes a Allen Hughes. O scénář se postaral Gary Whitta. V hlavní roli se představil Denzel Washington. Dále ve snímku hrají Gary Oldman, Mila Kunis, Ray Stevenson, Jennifer Beals, Evan Jones, Frances de la Tour a Michael Gambon. V českých kinech byl film poprvé uveden 11. února 2010.

Eli chce zachránit posvátnou knihu, která může zachránit lidstvo. Vyráží proto na západ postapokalyptickou pustinou.

Tento žánr se neřadí mezi mé úplně nejoblíbenější, ale díky hvězdnému obsazení si mě získal. Nakonec mě film zaujal svým dějem i celkovým nápadem.

Kniha přežití (The Book of Eli)

Nejsledovanější seriály

One Piece


Fantasy seriál vyvinutý Mattem Owensem a Stevenem Maedou. Na režii spolupracovali Marc Jobst, Tim Southam, Josef Kubota Wladyka a Emma Sullivan. Na psaní scénáře se podílelo několik scénáristů. Seriál je natočen na motivy probíhající stejnojmenné japonské manga série od Eiichiro Ody. V seriálu hrají například Makkenjú Arata, Emily Rudd, Iñaki Godoy, Taz Skylar, Jacob Romero, McKinley Belcher III, Vincent Regan, Jeff Ward, Morgan Davies a další. První série byla uvedena na Netfixu 31. srpna 2023 a hned získala pozitivní reakce od kritiků i diváků.

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem.

Japonská manga není úplně můj šálek čaje, ale tato americká adaptace není vůbec špatná. Jen to nabité energií, humorem, herci jsou skvělý, maskéři odvedli dobrou práci a takto bych mohla ve výčtu pokračovat dál. Pokud jste ještě neviděli, tak velice doporučuji.

One Piece

Kdo je Erin Carterová? (Who Is Erin Carter?)


Nový krimi seriál Netflixu natočili Ashley Way, Savina Dellicour a Bill Eagles. Scénář napsal Jack Lothian. V hlavní roli se představila Evin Ahmad. Dále v seriálu hrají Sean Teale, Charlotte Vega, Douglas Henshall, Indica Watson, Pep Ambròs, Susannah Fielding, Ana Ularu, Andy Lucas a Christian Cánovas. Netflix osmidílnou sérii uvedl 24. srpna 2023.

Britská učitelka žije v Barceloně poklidným životem. Pak ale dojde k ozbrojenému přepadení v supermarketu, které odhalí její tajemství… a násilnou minulost.

Bohužel mě tento seriál moc nenadchnul. Celkové výkony i děj seriálu jsou velmi průměrné. Jako seriál k odreagování ale neurazí.

Kdo je Erin Carterová? (Who Is Erin Carter?)

Rozčarování (Disenchantment)


Americký sitcom pro dospělé, který vytvořili Matt Groening a Josh Weinstein. Na natáčení i psaní scénáře se podílelo mnoho režisérů a scénáristů. Matt Groening stojí také za seriálem Simpsonovi a Futurama. První série byla na Netflixu uvedena 20. září 2019. Aktuálně můžete sledovat už pátou řadu.

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť.

Všichni fanoušci animovaných sitcomů pro dospělé znají i seriál Rozčarování. Již pátá série a divák se baví stejně jako u první řady, a navíc v žánru fantasy. Seriál je plný vtipných hlášek, černého humoru, a i po dějové stránce si vede velice dobře. Nemohu nic jiného než doporučit.

Rozčarování (Disenchantment)
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze