Jaké filmy a seriály sledují Češi?

To nejlepší z Netflixu
Jaké filmy a seriály sledují Češi?
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Dnes se podíváme na nejsledovanější filmy a seriály na Netflixu
  • Nejsledovanějším snímkem je aktuálně česká novinka Ostrov

Dnes se podíváme na nejsledovanější filmy a seriály streamovací platformy Netflix. Umístily se na prvních příčkách úplné novinky, nebo již známé příběhy?

Nejsledovanější filmy

Ostrov


Česko komedii Ostrov natočil režisér Rudolf Havlík, který společně s Filipem Oberfalcerem napsal také scénář. V hlavních rolích se představili Jiří Langmajer a Jana Plodková. Dále ve filmu hrají Ted Otis a Tereza Slánská. Natáčení probíhalo v Thajsku. Do kin snímek přišel 2. února 2023 a Netflix ho přidal do své nabídky 19. července.

Děj příběhu nás zavede do tropických krajů, kam odletěli manželé Richard a Alice na společnou dovolenou. Tu ale záhy překazí Richard, když své ženě oznámí, že se chce rozvést. Samozřejmě se pohádají a rozhodnou se, že dovolenou předčasně ukončí a poletí domů. Aby se tam ale mohli dostat dříve, než měli původně v plánu, tak Richard sehnal místního pilota s malým letadlem. To během bouřky ztroskotá na opuštěném ostrově a oni zůstanou úplně sami. Postupem času si uvědomí, že musí opět začít komunikovat a spolupracovat, než se k nim dostane pomoc.

Další česká komedie v čele s vynikajícím Jiřím Langmajerem, kterou si pustíte, když se chcete odreagovat a pobavit se klasickými českými humornými situacemi a vtípky.

Ostrov

Bastardi: Reparát


Snímek Bastardi: Reparát je pokračováním trilogie Bastardi. Film natočil režisér Tomáš Magnuska. Natáčení probíhalo na místech jako je Základní škola Česká Skalice, sídliště Chanov, Věznice Plzeň, Dům s pečovatelskou službou Penzion v Boskovicích a na několika místech ve městě Náchod. V hlavních rolích se představili Tomáš Magnusek, Zdeněk Godla, Jiří Krampol, Gabriela Gášpárová a další. Snímek přišel do kin 16. března 2023.

Bývalý učitel, co seděl za to, že z pomsty zavraždil tři studenty, dostane žádost, aby pomohl znovu otevřít školu, kterou i kvůli jeho zločinu zavřeli.

Snímek nesklidil moc dobré ohlasy a já se připojuji. S prvními díly se tento nedá srovnat. Jedná se o hodně slabé pokračování. Kdyby režisér zůstal s koncem u třetího dílu, udělal by líp.

Bastardi: Reparát

V pasti: Barcelona (Bird Box: Barcelona)


Španělský postapokalyptický hororový film natočili režiséři David Pastor a Àlex Pastor na motivy knihy Joshe Malermana. David Pastor a Àlex Pastor napsali také scénář. Ve filmu hrají Georgina Campbell, Mario Casas, Michelle Jenner, Gonzalo de Castro a další. Premiéra na Netflixu proběhla 14. července 2023.

Tajemná síla ničí lidstvo a nová zlověstná hrozba sílí. Tenhle postapokalyptický příběh z Barcelony navazuje na trhák V pasti.

Jako ne příliš velký milovník hororů musím říct, že snímek V pasti jsem sledovala s napětím a velkým zájmem. Na rozdíl od tohoto volného pokračování. Po deseti minutách jsem nechápala, co se to tam vlastně děje a odmítla jsem ve sledování pokračovat.

V pasti: Barcelona (Bird Box: Barcelona)

Nejsledovanější seriály

Too Hot To Handle


Tuto bizarní reality show má na svědomí společnost Fremantle Talkback. Cílem soutěže je naučit mladé a svobodné lidi, aby místo vztahů na jednu noc hledali partnera na dlouhotrvající vztah. První sérii Netflix odvysílal 17. dubna 2020. Reality show měla takový úspěch, že aktuálně Netflix vydal už pátou sérii. První část páté řady měla premiéru 14. července 2023, další pak 21. července a finále série bude uvedeno 28. července 2023.

Celou soutěží provází virtuální asistentka Lana, která určuje pravidla hry. Soutěžící se nesmí líbat, mít spolu sex nebo se jinak (sebe)uspokojovat. Když některé z pravidel poruší, strhnou se jim peníze z celkové výhry, která v letošní řadě činí 250 tisíc dolarů.

Pro některé je toto hodně velký „bizár“. Je to přesně ten typ show, u které si říkáte, že hloupější lidé snad na planetě nejsou. Ale to je právě to, co vás na tom tak baví. Přiznejme si ale tuto skutečnost: kdybyste byli mladí, krásní (v tomto případě si dovolím říct sexy) a vztahy na jednu noc by u vás byly na denním pořádku, nepřihlásili byste se do takové show také? Show, kde jste obklopení stejně krásnými lidmi jako vy na ještě krásnějším místě.


Zaklínač (The Witcher)


Fantasy seriál od autorky Lauren Schmidt Hissrichové. Jeho předlohou jsou povídky od spisovatele Andrzeje Sapkowského. Seriál se natáčel ve východní a střední Evropě, hlavně v Polsku. První řada měla na Netflixu premiéru 20. prosince 2019. Aktuálně je na Netflixu dostupná třetí série, která byla uvedena 29. června 2023.

Osud je spojil. Nebezpečné síly se je snaží rozdělit. Geralt a Yennefer dělají, co mohou, aby byla Ciri v bezpečí, zatímco se na kontinentu schyluje k válce.

První část nové série jsem zkoukla během dvou večerů a už se nemůžu dočkat čtvrtku, kdy vyjde druhá část. Ovšem se docela obávám výměny hlavních herců v další sérii. V roli Geralta se nedokážu představit nikoho jiného než Henryho Cavilla. A i široké okolí sdílí stejný názor. Možná bude třetí série poslední pro mnohé fanoušky.

Zaklínač (The Witcher)

Šmoulové (The Smurfs)


Další z mnoha vyobrazení Šmoulů je v podobě animovaného seriálu, který vyšel v roce 2021. Natočil ho režisér William Renaud, který společně s Peterem H. Saisselinem a Amy Serafin napsali scénář. Seriál má dvě série, Netflix má však v nabídce pouze první.

Vyrazte za kouzly a dobrodružstvím s veselou partou Šmoulů, kteří se utkají se zlým čarodějem Gargamelem a jeho kocourem Azraelem.

Kvůli svému věku budu zastávat nestárnoucí klasiku, ale musím říct, že tento remake je velice povedený. Dějově se právě podobá původnímu seriálu, který jsem jako malá sledovala já. Škoda toho dabingu, který je u některých postav nevýrazný.

Šmoulové (The Smurfs)
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze