Jaký je smysl života? V novém seriálu se to pokusí zjistit rozbitý robot Yang

Jaký je smysl života? V novém seriálu se to pokusí zjistit rozbitý robot Yang
Fotografie: ShowTime
  • Seriál sleduje osudy rozbitého robota
  • Začne se chovat jinak a klást si otázky
  • V hlavní roli se představí Colin Farrell
  • Premiéra bude 4. března

Když se porouchá humanoidní robot a začne se chovat nepředvídatelně, obvykle to znamená pro jeho lidské okolí pořádný problém a pro diváky u obrazovek náramnou akční podívanou. Trailer na nový seriál After Yang však ukazuje úplně něco jiného.

Humanoidní robot Yang je zde skoro jako člen v domácnosti a zastává zvláštní pozici na pomezí staršího sourozence, vychovatele a sluhy. Když se jednoho dne porouchá – jako většina elektroniky najednou zamrzne a už nejde restartovat – neznamená to pro něj konec, ale spíše nový začátek. Asi i společnost v budoucnu je zatížena nedostatkem čipů, a tak robot namísto skládky putuje do opravny. Podaří se jej sice oživit, ale už nefunguje jako dřív.

Anebo naopak funguje lépe? Podle prvních pár záběrů nezačne vraždit všechny okolo nebo plánovat komplot se záměrem vyhladit lidstvo, ale spíše začne klást složité otázky, které byly až doposud vyhrazeny pouze lidem. Seriál se tak od sci-fi východiska posouvá někam k filozoficky-existenciálnímu dramatu. Pokud vám něco takového v současné nabídce chybí, pak si v kalendáři zakroužkujte 4. březen, kdy seriál After Yang uvede ShowTime.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze