Kaufland začne prodávat testy na koronavirus. Výsledek za 15 minut s přesností 98,8 %

5
Kaufland začne prodávat testy na koronavirus. Výsledek za 15 minut s přesností 98,8 %
Fotografie: Kaufland
  • K dispozici budou v Kauflandu dva typy samotestů – s odběrem z nosu a s rozpoznáním COVID-19 ze slin
  • Kromě toho bude od pondělí Kaufland zdarma testovat své zaměstnance

Obchodní řetězec Kaufland pro své zaměstnance nyní zajistil 150 tisíc antigenních testů. Ti se tak od pondělí 8. března budou moci nechat zdarma otestovat přímo na svém pracovišti. „Na všech našich prodejnách a na centrále jsme připravili testovací místnosti. V logistice a masozávodě bude testování probíhat v testovacím kontejneru přes externího poskytovatele. Samotný proces testování je také již definován,“ přiblížila Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland.

Kromě 150 000 antigenních testů Kaufland pro zaměstnance nakoupil také přes 2 miliony kusů roušek a respirátorů. Krom testovacích místností pro své zaměstnance zřídil také horkou linku, na níž se mohou v případě dotazů k testování obrátit. Zaměstnancům nabídne i poradenství pomocí krizového interventa. Aby maximálně omezil kontakty, doporučil pro pozice, které to umožňují, práci prostřednictvím home office.

Obchodní řetězec plánuje uvést do prodeje antigenní testy na COVID-19. V nejbližších dnech bude v jeho prodejnách možné zakoupit antigenní testy s odběrem z nosu, ve 2. polovině března přidá do nabídky druhou variantu testu, která vir dokáže detekovat ze slin. Prodeje obou modelů rychlotestů na český trh povolilo ministerstvo zdravotnictví. První typ antigenního testu (Flowflex SARS-CoV-2 Antigen Rapid Test) funguje na principu odebírání vzorků při výtěru z přední části nosu. Výsledky se posuzují vizuálně po 15 až 30 minutách. Podle klinických testů odhalí přítomnost viru s přesností 98,8 procenta.

Druhý produkt (NEWGENE Novel Coronavirus Detection Test Kit) dovede zjistit přítomnost COVID-19 ze slin. Vyhodnocení je možné do 15 minut. Klinické srovnání u tohoto testu vykázalo přesnost 95,8 procenta.

Kaufland má i stálou nabídku respirátorů FFP2 (výběr z několika druhů balení) a také dostatek jednorázových hygienických třívrstvých roušek. „Roušky i respirátory jsou součástí stálého sortimentu a nabízíme je zákazníkům za nejnižší možnou cenu. Roušky prodáváme ve velikostech pro dospělé i pro děti,“ doplnila Renata Maierl, tisková mluvčí Kauflandu.

Diskuze ke článku
Jachym Dostal
Jachym Dostal
Nejde o to , že se nepujdou udat, jsme přece Češi, ale o to, že se podle toho snad budou chovat a zůstanou maximálně doma .
Radek Mrázek
Radek Mrázek
Kolik těch lidí co si testem zjistí že je nakažený se skutečně půjde udat a řekne že to má ? Tomu, komu nic nebude a bude pozitivní, tak to v životě nenahlásí a bude dělat jakoby nic......Tyhle testy jsou k ničemu, pokud to nebude dělat doktor, který bude hned dávat avízo na hygienu.....Nějaké testy co si každý koupí a udělá jsou k ničemu. Normální člověk co chodí do práce a bouchá peníze se v životě nemůže přiznat k tomu, že je nakažený!!! Jak to nebudou VŠECHNO dělat doktoři, nemá to smysl !!!
Vlastimil Valečko
Vlastimil Valečko
Již skutečnost, že omezí jen pohyb a zůstane doma /nenahlásí zjištěné nakažení/ bude přínosem. Skutečnost, že bude doma, nenakazí jiné lidi se kterými by se setkal. Doma může nakazit nejvýše rodinné příslušníky.
Franta Kulisek
Franta Kulisek
Oni se muzou testovat zadarmo? A neni to nahodou narizeni vlady?:o) Jinak ty testy s takovou sensitivitou se ale musi provadet u lidi vykazujici priznaky ..... u bezpriznakovych nebo kdy jeste priznaky nejsou patrne, je senzitiva 20% ....... abych shrnul, co rikaji vsichni, kdo tomu trosku rozumi nebo si precetli pribalovy letak, tak k plosnemu testovani je to zcela na hovno ......

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze