Klávesnice Gboard pro Android TV v novém kabátku

Klávesnice Gboard pro Android TV v novém kabátku
Fotografie: Google
  • Gboard díky redesignu nezabírá už tolik místa na obrazovce
  • Většina aplikací má své klávesnice, a tak Gboard nedostane velký prostor pro využití

Google vydává novou aktualizovanou verzi klávesnice Gboard a vypadá to, že se můžeme těšit na kompletně nový vzhled. Na tento fakt jako první upozornili uživatelé reddit.com. Zdá se, že nainstalování nejnovější verze aplikace ale nepomůže, protože update probíhá jen na straně serveru.

Screenshot klávesnice Gboard

Dříve Gboard překrýval celou šířku obrazovky, zatímco nyní je design užší a klávesnice nezabírá tolik místa. Zvláštní ale je, že některé aplikace stále roztahují pozadí klávesnice přes celou šířku obrazovky, i přestože samotná klávesnice tak široká není. Nicméně takové případy najdeme jen výjimečně a pravděpodobně se jedná o chybu v systému.

Screenshot klávesnice Gboard

Další novinkou je klávesa, která umožní psát požadovaná slova pomocí hlasu. Tlačítko stačí zmáčknout a jednoduše mluvit, protože text se napíše sám. Tato funkce v digitálním světě samozřejmě není žádnou novinkou, ale dříve bylo třeba spoléhat na to, že tlačítkem disponuje konkrétní aplikace.

Aktualizace by měla být funkční všude, kde je možné používat klávesnici na televizoru. Bohužel hodně vývojářů implementuje do svých aplikací vlastní klávesnice, včetně Netflixu, Amazonu nebo YouTube. Gboard tak nedostane takový prostor pro využití.

Screenshot klávesnice Gboard
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze