Tajemství první průhledné televize odhaleno

Tajemství první průhledné televize odhaleno
Fotografie: Xiaomi
  • Xiaomi detailně popsalo výrobu průhledného televizoru
  • Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition je na trhu teprve od 16. srpna

To, že Xiaomi představilo první průhlednou televizi, už víme a pokud se ptáte, jak takový televizor vůbec může vzniknout, máme pro vás odpověď od samotných tvůrců.

Kdybychom celý proces měli shrnout, mohli bychom říct, že všechny komponenty, které televize musí mít a které se běžně nachází za obrazovkou, je nutno přesunout. A vzhledem k faktu, že mimo stojanu, na kterém monitor sedí, žádné jiné místo nemáme, jsou právě tam. Mi TV LUX OLED Transparent Edition má tedy veškerý elektronický i zvukový hardware v kulatém podstavci.

Kvůli stísnění komponent se televize snadněji přehřeje, a proto Xiaomi muselo věnovat větší pozornost chlazení. Řešením je čipová sada s chladičem a otvory rozprostřené po celé základně televizoru.

podstavec Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition

Výrobce použil průhledný displej OLED. Jak LCD, tak OLED displej může být transparentní, ale rozhodující roli hrál fakt, že displej LCD musí být navíc podsvícen, což jak z estetického, tak z praktického hlediska výhodné není. Samozřejmě ani OLED displej není přirozeně transparentní, takže se podíváme na to, jaké speciální úpravy musely být provedeny.

Naprosto jedinečným designem se pyšní matice RGBW, protože je pokrytá pixely jen z poloviny. Pixely jsou dostatečně jemné, takže je z běžného pohledu nevidíme a mezery mezi nimi jsou také velmi malé. Druhá polovina je kompletně průhledná a všechny komponenty tvoří „normální“ skleněnou tabuli.

Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze