Zemřel Michael Gambon. Většina z nás jej znala jako Brumbála

Zemřel Michael Gambon. Většina z nás jej znala jako Brumbála
Fotografie: pixabay.com
  • Herec zemřel na zápal plic v 82 letech
  • V televizi jej diváci mohli poprvé vidět v roce 1965 ve snímku Othello
  • Nejvíce se proslavil jako Albus Brumbál v sérii o Harry Potterovi

Ve věku 82 let zemřel herec Michael Gambon, kterého si většina z nás spojovala s rolí Albuse Brumbála v Harry Potterovi. „Jsme zdrceni, když oznamujeme ztrátu sira Michaela Gambona. Milovaný manžel a otec Michael zemřel pokojně v nemocnici se svou ženou Anne a synem Fergusem u lůžka po zápalu plic. Michaelovi bylo 82. Žádáme vás, abyste v této bolestné době respektovali naše soukromí a děkujeme vám za vaše zprávy podpory a lásky,“ uvedla v prohlášení rodina publicistce Clair Dobbsové.

Gambon se podle CNN narodil v Cabra v Dublinu a už jako dítě se přestěhoval do Londýna. Vyučil se jako nástrojař a jeho vášní se až do konce života staly zbraně, hodiny a klasická auta. Po vystudování dramatických umění jako herec začínal v divadle Gate, kde si v roce 1962 zahrál v inscenaci Othello. Již zde upoutal svým nadáním a o čtyři roky později již hrál hlavní role v Shakespearových hrách.

V televizi se poprvé objevil ve snímku Othello z roku 1965 a do povědomí diváků se začal dostávat jako hlavní postava Philipa Marlowa v minisérii The Singing Detective v 80. letech. Mohli jste jej také vidět ve filmu Ospalá díra, Králova řeč a podle theguardian.com namluvil strýčka Pastuza ve filmech Paddington. Za jeho práci jej v roce 1998 královna Alžběta II. povýšila do šlechtického titulu na rytíře. Do paměti se však nejvíce vryl za jeho roli Albuse Brumbála v Harry Potterovi.


Po jeho smrti se na sociálních sítích X a Instagramu objevily od řady herců z Harryho Pottera zprávy, kde mu vzdávají hold. Pro všechny byl vzorem a rádi s ním točili. „Je mi velmi líto, když slyším o úmrtí Michaela Gambona. Před kamerou i mimo ni byl legendou,uvedl James Phelps na X, který hrál bratra Rona Weasleyho Freda.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze