Levitující kamerka se stane centrem vaší chytré domácnosti

4
Levitující kamerka se stane centrem vaší chytré domácnosti
  • The Moon je chytrá domácí kamera, která levituje nad základnou
  • Nejde o čáry, kamera drží ve vzduchu za pomocí magnetů
  • Výsledný efekt má ohromit všechny příchozí

Kamera Moon by 1-Ring je tak trochu jiný kus elektroniky. Jde o domácí kameru, která levituje ve vzduchu, konkrétně nad svojí základnou. I když se může zdát, že jde o kouzlo či fotomontáž, není tomu tak. Jedná se o úspěšný projekt serveru Indiegogo, který se dostane na trh již na jaře příštího roku. Tedy pokud vše půjde dle představ konstruktérů a vývojářů. O velkém zájmu svědčí i podpora přispěvovatelů, aktuálně bylo vybráno takřka 170 tisíc dolarů.

Moon by 1-Ring

Hlavní výhodou Moon 1-Ring je fakt, že může monitorovat pohyb kolem sebe, a to v rámci své vlastní osy, navíc v zorném úhlu 130 stupňů. Magnety v základně drží kameru několik centimetrů nad povrchem. Ovládání zajišťuje přidružená mobilní aplikace pro iOS a Android, která bude k dispozici zdarma. Kamera měří v průměru 7,5 centimetru, jedná se tedy o opravdového drobečka, přesto se chlubí záznamem videa ve Full HD rozlišení a fotografie dokáže pořizovat až v 5Mpx rozlišení. Samotná základna má v průměru zhruba 15 centimetrů, na výšku měří 6 centimetrů.

Na trhu existuje reproduktor, který staví na podobném principu a jmenuje se Axxess Air2 Squared. Jeho hlavní nevýhodou je fakt, že levitující část je nutné nabíjet drátově, kdežto Moon 1-Ring se dobíjí bezdrátově. Samozřejmě nechybí i klasické nabíjení pomocí USB-C konektoru, avšak bezdrátové nabíjení je přeci jen komfortnější. Kapacita baterie činí 3 000 mAh, nějakou tu chvíli bez zásuvky tedy kamerka vydrží, přesněji 5 hodin.

Všechny důležité komponenty (konkrétně čtyřjádrový procesor a senzory) jsou součástí kamery, základna samotná slouží jen pro levitaci a pro dobíjení bezdrátovou formou. Kameru však můžete umístit i do objímky na zeď, případně na poličku. Nabídne různé způsoby ochrany, samozřejmostí je automatické otáčení za zdrojem hluku. Potěší i IR diody pro noční vidění, důležitou součástí je i stabilizace obrazu, která zamezí roztřesení. Vnitřní paměť kamery vystačí na několikahodinový záznam, i tak se ovšem bude hodit slot pro paměťové karty o velikosti až 128 GB. Potěší i napojení na běžné cloudové služby, například Google Disk, OneDrive a Dropbox.

Kameru lze spárovat i s produkty Philips Hue a dokáže se integrovat do prostředí Apple HomeKit, Google Home a Samsung SmartThings. Díky tomu lze nakonfigurovat i různé scény, které má kamera vykonat, pokud například detekuje hluk v době vaší nepřítomnost. Pro tyto případy je kamera osazena třemi mikrofony, oboustrannou komunikaci pak obstará integrovaný reproduktor.

Do chytré domácnosti napojíte kameru skrze Wi-Fi, komunikovat však dokáže i přes Bluetooth 4.2, infračervený port (pro ovládání domácí techniky) a párování obstará NFC čip.

Samotnou kameru lze v rámci kampaně získat za 149 dolarů (asi 4 tisíce s DPH), za kameru včetně základny zaplatí případný zájemce 219 dolarů (necelých 6 tisíc korun s DPH). K prvním zájemcům se Moon 1-Ring dostane již během března příštího roku.

Zdroj: indiegogo.com

Diskuze ke článku
Jakub
Dobrý den, prosím máte někdo zkušenosti se skrytou kamerou do domu? kam a jakým způsobem se tato kamera dá instalovat?
Jirka
Já jsem pořídil do domu skrytou kameru v nástěnných hodinách, vůbec to není poznat, že by v nich byla kamera, záleží na co to přesně potřebujete?
Jakub
Kde jste ji prosím koupil? něco takového bych opravdu přesně potřeboval, a kolik jste za ní prosím dal?
Jirka
Koupil jsem je z eshopu, který se zabývá špionážní technikou 1obchod .com, dá se tam koupit několik možností skrytých kamer, i v propisce například.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze