Cockpit transformuje vaši domácnost na chytrou. Bez drátů a během pár hodin

Cockpit transformuje vaši domácnost na chytrou. Bez drátů a během pár hodin
  • Chytrou domácnost lze snadno vytvořit i z té vaší, bez nutnosti bourání zdí a výkopových prací
  • Chytrá domácnost od Cockpitu je hotová během pár hodin a vyjde poměrně levně
  • Ovládání je zajištěno pomocí chytrého telefonu či tabletu s Androidem i iOS

Při budování nového bytu se přímo nabízí zakomponovat prvky chytré domácnosti, ale co když už bydlíte a nechcete investovat do předělávání jen kvůli nasazení chytrých prvků? Nabízí se řešení společnosti Cockpit, které funguje bezdrátově, tedy bez nutnosti cokoli bourat. Díky chytrému telefonu můžete navíc prvky ovládat i z druhé strany zeměkoule – součásti jsou totiž založené na principu IoT (Internet of Things).

Jednotlivé moduly Cockpit mezi sebou komunikují bezdrátově a systém se připojuje do stávající elektroinstalace. Moduly Cockpit komunikují v síti Z-Wave, která je vyvíjená přímo pro účely smart home technologií a je velmi bezpečně šifrována, navíc patří mezi nejrozšířenější protokoly pro chytré domácnosti. Pro Z-Wave jsou po celém světě vyhrazeny frekvence (EU – 868,42 MHz), a proto není rušena ostatními běžnými bezdrátovými sítěmi (LTE, Wi-Fi apod.). Přes gateway operuje s až 200 zařízeními.

Cockpit

Cockpit umožňuje individuální řešení a nastavení na míru uživatele. Díky nespočetnému množství scénářů použití ovládají prakticky jakékoliv elektrické zařízení. Z jedné aplikace lze řídit i více nemovitostí. Představte si například situaci, kdy se po otevření dveří automaticky rozsvítí světlo na chodbě, zapne se televize a spustí se klimatizační jednotka. Po odchodu všechny akce stisknutím jednoho tlačítka na vašem smartphonu ukončíte, mohou se tak například stáhnout žaluzie, vypnout televize i veškeré zásuvky napojené na systém Cockpit.

Systém Cockpit poskytuje inteligentní zabezpečení domova proti vnějším vlivům. Po narušení objektu spustí Cockpit světelný i zvukový alarm a okamžitě informuje majitele o místě vstupu cizí osoby. Spustí také kameru ke kontrole objektu, což umožňuje majiteli, aby situaci sám vyhodnotil a případně zvolil další kroky. Odpadají tak automatické placené výjezdy bezpečnostních agentur i měsíční paušál alarmu. Záznamy kamery lze zhlédnout i zpětně.

Cockpit

V případě havárie vody v bytě detekuje Cockpit díky systému „water leakage“ únik vody a automaticky zavře hlavní uzávěr vody. Zabrání tak případnému vyplavení domácností. Samozřejmostí je neustálý kontakt s vaší domácností právě skrze mobilní telefon. A je přitom jedno, jestli jste pár minut od domu, nebo na druhé straně zeměkoule.

Systém Cockpit synchronizuje a nastavuje elektrospotřebiče, světla, topení, klimatizaci apod. v návaznosti na roční období, aktuální rodinnou situaci nebo dle potřeb jednotlivců. Handicapovaným lidem zjednodušuje Cockpit díky automatizaci a ovládání na dálku každodenní život.

S Cockpitem odpadají i starosti s obsluhou zahrady a bazénu. Cockpit průběžně hodnotí data meteostanice, nezalévá tak před deštěm nebo v jeho průběhu. Automaticky také řeší zabezpečení v případě nepříznivého počasí. Při blížící se bouřce nebo silném větru automaticky spustí venkovní rolety nebo zatáhne roletu bazénu. Umožňuje i momentální manuální ovládání dle aktuální situace.

Úspora energií je aktuálním tématem každé domácnosti. S Cockpitem lze ušetřit až 25 % nákladů za energie. Inteligentní ovládáni zavlažování zahrady přináší i efektivní úspory ve spotřebě vody.

Cockpit je kompatibilní s řadou technologií a zařízení IoT. Instalace systému Cockpit do bytové jednotky se nabízí již od 19 900 Kč a zabere pár hodin. Vždy záleží na požadavcích klienta, cena se pochopitelně odvíjí od počtu inteligentních prvků, které v domácnosti chcete nainstalovat.

Zdroje: technistone.com, cockpit.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze