LG představilo první 88palcovou 8K OLED televizi na světě. Má skvostný design

LG představilo první 88palcovou 8K OLED televizi na světě. Má skvostný design
  • 88palcová plocha nabízí rozlišení 7 680 × 4 320 pixelů
  • Vůbec poprvé se u takového typu televize setkáváme s OLED technologií
  • Je také velmi tenká a má minimální rámečky
  • Oficiální představení se uskuteční 9. ledna na veletrhu CES 2018

LG se očividně nechtělo čekat ještě pár dnů na CES, a tak nám ukázalo s předstihem již dnes svou novou televizi. A že se je na co dívat! Tento nový kousek se totiž chlubí jedním zajímavým prvenstvím – je to vůbec první 88 palcová 8K OLED televize na světě. Ano, najdete na trhu i větší televize s 8K rozlišením, vždyť samotné LG představilo na CESu v roce 2016 svou 98palcovou LCD televizi. Toto je však poprvé, kdy se můžeme pokochat jemným rozlišením 7 680 × 4 320 pixelů na tak velké úhlopříčce prostřednictvím OLED technologie.

LG 8K OLED TV

Rozlišení je však bohužel jediná technická specifikace, kterou prozatím od LG máme. Díky OLED panelu však můžeme přinejmenším počítat s nádherně hlubokou černou a hezky živými barvami. Vzhledem k nepochybně vysoké cenovce můžeme ale očekávat také chytré funkce prostřednictvím systému WebOS, který LG moc rádo využívá. Za zmínku také stojí velice tenké rámečky a nízká hloubka televize, na čemž si LG u svých nejdražších televizí zakládá.

Samozřejmě je otázkou, co si v 8K rozlišení pustíte, protože moc takového obsahu opravdu není. Je však možné sledovat cokoliv v nižším rozlišení a může vás hřát u srdce, že vaše televize by si poradila klidně i s 33 miliony pixely. Oficiálního představení nové 8K OLED televize od LG se dočkáme až CESu, který startuje již 9. ledna v Las Vegas.

Zdroje: theverge.com, engadget.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze