LG představilo 88palcovou OLED televizi s 8K rozlišením a dechberoucím zvukem

LG představilo 88palcovou OLED televizi s 8K rozlišením a dechberoucím zvukem
  • Jihokorejské LG v Las Vegas ukázalo obří TV se zvukem 3.2.2
  • Kromě té jsme se dočkali také 65palcové 4K OLED TV s rychlou odezvou
  • LG do televizí přidá také podporu Apple AirPlay

Zatímco 4K televize si postupně nacházejí cestu do stále většího počtu domácností a stávají se i díky klesajícím cenám mainstreamem, obsahu ve 4K rozlišení je stále v českých podmínkách velmi málo. Mezitím ale výrobci nespí a jdou o krok dál. Na veletrhu CES v Las Vegas, kterého se redakce fZone.cz účastní, LG ukázalo svou první sériovou 8K OLED televizi Z9.

LG 8K 88 palců OLED

Jde o vrcholný model ze segmentu chytrých televizí s 88palcovou úhlopříčkou (223 centimetrů), OLED technologií a 8K rozlišením. Řečí čísel se jedná o rozlišení 7 680 × 4 320 pixelů. Mělo by jít o celosvětově největší televizi typu OLED s 8K rozlišením. Takový obr se ale již rozhodně nehodí do menších místností. Na druhou stranu – nadšení budou i náročnější posluchači. Zvuk Dolby Atmos bude reprodukován v kombinaci 3.2.2, přičemž se má linout přímo z displeje. Tato novinka nabízející operační systém webOS a hlasové asistenty od Amazonu i Googlu by se měl na prvních trzích objevit zkraje 2. poloviny roku.

LG se dnes neomezilo pouze na jednu novinku. Premiéru si odbyla také menší verze výše uvedené televize. Konkrétně se jedná o variantu s 65palcovou úhlopříčkou, ale stále 8K rozlišením. Pro širší masy bude dostupná další novinka – 65palcová televize se 4K rozlišením a odezvou pouhých 3,5 milisekund, což se hodí zejména pro sledování sportovních utkání a rovněž pro hraní her.

Zajímavostí je, že nejenom Samsung, ale i LG integruje do svých nových televizí Apple AirPlay.

Partnerem zpravodajství z veletrhu CES 2019 je společnost Huawei se svým fotomobilem Mate 20 Pro.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze