Sony odhalilo svou první 8K televizi. Může mít až skoro stopalcovou úhlopříčku

Sony odhalilo svou první 8K televizi. Může mít až skoro stopalcovou úhlopříčku
  • Kromě 8K modelu Z9G byl představen rovněž zbrusu nový 4K OLED televizor A9G s obrazovkou o úhlopříčce 55, 65 a 77 palců
  • Oba modely jsou osazeny nejnovější generací obrazového procesoru X1 Ultimate, který zaručí skvělou barevnost a špičkový kontrast

Na veletrhu CES 2019 se kromě robotického pejska Aiba a originálního reproduktoru s doslova křišťálově čistým zvukem objevila rovněž dvojice televizorů z řady Master Series od Sony. „Město hříchu“ se tak stalo místem premiéry úplně prvního televizoru od společnosti Sony s 8K rozlišením. 8K televizor nese označení Z9G a bude nabízen ve verzi s 85palcovou i opravdu gigantickou 98palcovou obrazovkou. 4K OLED televizor A9G bude k dispozici ve standardních rozměrech 55, 65 a 77 palců.

Oba modely jsou osazeny nejnovější generací obrazového procesoru X1 Ultimate, který disponuje vlastním algoritmem a databází pro ultra vysoké rozlišení, jež umožní, aby byl v případě modelu Z9G „vylepšen“ jakýkoli obsah na kvalitu blížící se opravdové kvalitě 8K. Algoritmus dokáže chytře rozeznat a analyzovat každý objekt ve snímku, čímž divákovi zaručí detailní obraz, skvělou barevnost a špičkový kontrast.

Sony A9G

Zvukové měniče obou televizorů jsou chytře umístěny tak, aby si divák maximálně vychutnal filmový zážitek – 4K OLED model disponuje technologií Acoustic Surface Audio+, která vydává zvuk přímo obrazovkou. V případě 8K modelu špičkový zvuk zajišťuje čtveřice reproduktorů – dva jsou umístěné nad obrazovkou a dva pod ní, takže diváci slyší zvuk, který vychází z obrazovky.

Sony Z9G

U obou modelů rovněž najdeme technologie IMAX Enhanced, Dolby Vision, Dolby Atmos nebo Netflix Calibrated Mode. Tento rok byl slíben i svižnější systém Android TV, který byl u předchozích modelů mírně pomalejší. Těšit se můžeme rovněž na novinku v podobě kompatibility s Apple AirPlay 2 a Apple HomeKit. Jediné, na co si zbývá počkat, je cena a datum, kdy se dostane dvojice nových televizorů Sony do prodeje. Vzhledem k jejich špičkové výbavě lze předpokládat i prémiovou cenu.

Partnerem zpravodajství z veletrhu CES 2019 je společnost Huawei se svým fotomobilem Mate 20 Pro.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze