LG představí nové 4K a 8K televize typu QNED Mini-LED

LG představí nové 4K a 8K televize typu QNED Mini-LED
Fotografie: theverge.com
  • Půjde o nové modely navazující na tradiční LCD televize
  • LG představí několik velikostních variant až do úhlopříčky 86 palců
  • Podrobněji se novinkám bude výrobce věnovat na veletrhu CES 2021

LG chystá zbrusu novou řadu chytrých televizorů se systémem webOS. Aktuálně oznámilo brzké představení modelů řady QNED Mini-LED s LCD technologií. V praxi to znamená, že nová řada bude stát pod špičkovými OLED televizory, které již LG v nabídce rovněž má.

Výhoda nové technologie QNED Mini-LED tkví v počtu LED, kterých nebudou pouhé desítky či stovky, ale rovnou nižší jednotky desítek tisíc. Například vrcholná varianta s 86palcovou úhlopříčkou má nabídnout 30 tisíc malých LED. Díky tomu by měl být obraz mnohem jasnější a kontrastnější než u běžných LCD televizorů. Vhod přijde i 120Hz obnovovací frekvence, díky které by měl obraz působit velice plynulým dojmem.

LG plánuje uvést na trh celkem 10 různých modelů, které se budou lišit velikostí a také rozlišením. Ty největší již nabídnou 8K rozlišení, menší si vystačí s klasickým 4K. Podrobnější informace hodlá LG odhalit v rámci veletrhu CES 2021, který však z důvodu pokračující pandemie koronaviru proběhne pouze v on-line formě. Na každý pád začíná v pondělí 11. ledna 2021.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze