Luxusní robotický vysavač Electrolux PUREi9 hlásí návrat ke kořenům

Luxusní robotický vysavač Electrolux PUREi9 hlásí návrat ke kořenům
  • Electrolux v roce 2001 uvedl do prodeje první robotický vysavač
  • Po 16 letech hlásí návrat ke kořenům a představuje našlapaný PUREi9
  • Robotický vysavač za 25 tisíc můžete ovládat i mobilní aplikací

Vzpomenete si na to, jaká společnost jako první představila svoji vizi robotického vysavače a následně ji také uvedla na trh? Jednalo se o Electrolux a produkt Trilobite, jehož cena se pohybovala na hranici 45 tisíc korun (1 600 USD) a do prodeje se tehdejší přelomová novinka dostala v roce 2001. Svoji premiéru si však odbyla o pár let dříve, konkrétně v roce 1996 na stanici BBC.

Po 16 letech vstupuje do prodeje následník s označením PUREi9, který má za cíl pozvednout vnímaní robotických vysavačů opět o stupínek výš. Zatímco Trilobite byl prvním robotickým vysavačem, PUREi9 chce být tím nejlepším a funkcemi nejnabitějším. Povedlo se?

Funkcemi nabitý

Nový PUREi9 značky Electrolux je vybaven systémem 3D Vision, který snímá místnost, aby se robot vyhnul překážkám, a poskytuje jak důkladné vysávání od rohu do rohu, tak velice slušnou autonomii. I když 3D Vision vypadá jako kamera, místo fotoaparátu Electrolux vsází na laserové paprsky a snímač, který přijímá odrazy. Díky tomu se PUREi9 lépe orientuje i v momentě, když před něj postavíte novou překážku, například tašku nebo obuv.

Pomocí mobilní aplikace si lze nastavit i rozvrh vysávání a získat tak možnost vysávat, i když nejste doma. Obrovskou výhodou je také možnost ovládat vysavač odkudkoli. PUREi9 komunikuje s centrálou skrze Wi-Fi. Synchronizace je však nutná pouze jednou, a to v momentě párování vysavače s aplikací. Poté již můžete vysavač aktivovat například z druhého konce světa, podmínkou je (jakékoliv) připojení k internetu.

„Právě časová nezávislost je obrovský benefit, který Electrolux s novým robotickým vysavačem nabízí. V tomto ohledu představují digitální vlastnosti PUREi9 menší revoluci, která spotřebitelům umožňuje trávit čas tak, jak si přejí, a soustředit se na věci, na nichž jim skutečně záleží,“ říká René Kubaník ze společnosti Electrolux.

Electrolux Purei9

Kromě konektivity nabízí robotický vysavač PUREi9 řadu nových a vylepšených funkcí. Zajímavá je funkce inteligentního nabíjení a schopnost pokračovat v práci po přerušení – po automatickém návratu ze základny, kde se nabíjel, bude robot pokračovat tam, kde vysávání přerušil. Tudíž je schopen se postarat o celý proces vysávání bez dozoru.

Funkce ClimbForceDrive a vyspělý detekční systém navíc pomáhají zabránit tomu, aby se zasekl na kobercích a pod nábytkem či dokonce spadl ze schodů.

Design

Design je samostatnou kapitolou. Namísto oválného tvaru je PUREi9 speciálně zakřivený a připomíná trojúhelník. Electrolux tento design nazývá Trinity shape a má usnadnit vysávání hůře přístupních míst, například rohů místností.

Dostupnost a cena

Robotický vysavač PUREi9 značky Electrolux je od října 2017 dostupný exkluzivně v prodejnách ElectroWorld za doporučenou prodejní cenu 24 999 Kč. Od roku 2018 bude dostupný i v ostatních prodejnách.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze