Medvěd v čínské zoo je podle návštěvníků člověk v převleku

Medvěd v čínské zoo je podle návštěvníků člověk v převleku
Fotografie: unsplash.com
  • Virální video kolující po sociálních sítích ukazuje medvěda malajského, jak stojí na zadních nohách
  • Jeho postoj a nařasená kůže na zádech vzbudila v lidech pochybnosti, zda se jedná o skutečného medvěda

Na sociálních sítích koluje virální video s medvědem malajským z čínské zoologické zahrady Hangzhou, který stojí na zadních nohách jako člověk a lidé tak začali spekulovat o tom, zda se jedná o opravdového medvěda, nebo jde jen o člověka v převleku. Zoo však toto popírá a uvedla, že tento druh medvěda je nejmenší na světě a vypadají tak trochu jinak než ostatní medvědi. Podle BBC se jedná o ohrožený druh, který pochází z deštných pralesů jihovýchodní Asie.

Na videu lze vidět medvěda, jak stojí na okraji svého výběhu vzpřímeně a vypadá to, že pozoruje návštěvníky. Lidi zaujalo to, jak medvěd může s jeho kostrou stát takto vzpřímeně. Kromě toho jim přišla zvláštní také zvrásněná kůže na spodní straně zad, která by mohla připomínat shrnutý oblek. „Někteří lidé si myslí, že stojím jako člověk... Zdá se, že mi moc nerozumíte,“ uvedla zoo za medvěda.


Pokud si medvěd malajský stoupne na zadní, měří v průměru jen 1,3 metru, což je jen polovina toho, co měří medvěd grizzly. Expertka z Chester Zoo Dr. Ashleigh Marshall k videu uvedla, že se rozhodně jedná o skutečného medvěda, ačkoliv může působit jako člověk v převleku. Vyjádřila se i k záhybům na zádech, ke kterým uvedla, že tato volná kůže pomáhá medvědům chránit se před predátory, jelikož i v případě sevření se mohou otočit a bránit se.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze