Mobilní aplikace PID Lítačka umí pracovat s dlouhodobými časovými kupóny

Mobilní aplikace PID Lítačka umí pracovat s dlouhodobými časovými kupóny
  • V Praze a ve Středočeském kraji se mohou od pondělního rána cestující odbavit také prostřednictvím mobilního telefonu
  • Aktualizace aplikace PID Lítačka umožní cestujícím převést si zakoupené dlouhodobé časové kupóny do mobilní aplikace a cestovat v rámci Pražské integrované dopravy jen s mobilním telefonem

Nová aktualizace mobilní aplikace PID Lítačka je dalším krokem ke zjednodušení a digitalizaci odbavování v regionálním dopravním systému PID Lítačka, který propojil Prahu se Středočeským krajem. Cestující budou mít vedle možnosti nahrát si dlouhodobé časové kupóny na bezkontaktní bankovní karty či In Kartu ČD nově také možnost převést si svůj dlouhodobý kupón do mobilní aplikace PID Lítačka.

Mobilní aplikace PID Lítačka je součástí nového odbavovacího systému, který v loňském roce propojil a digitalizoval odbavování v Praze a Středočeském kraji. Jedná se o největší dopravně-odbavovací systém v České republice s dosahem na tři miliony obyvatel. Nová funkcionalita mobilní aplikace je další ze sérií aktualizací, které ji vylepšují a přizpůsobují potřebám cestujících.

Lítačka

Aplikaci PID Lítačka si od jejího spuštění stáhlo více než 630 000 uživatelů, pravidelně ji využívá přes 139 000 uživatelů pro cesty po hlavním městě a Středočeském kraji a prostřednictvím aplikace bylo zakoupeno 1 700 000 jízdenek. Obrovským přínosem této dopravní aplikace je vyhledání spojení a okamžitý nákup nejlevnějšího jízdného odpovídajícího zvolené cestě, nákup až 10 lístků najednou s možností jejich aktivace dle potřeby či přeposílání jízdenek třetím osobám. Aplikace rovněž obsahuje data o aktuálních příjezdech příměstských autobusů i vlaků na zastávky, aktuálních výlukách a mimořádnostech a také informace o aktuálních volných místech na parkovištích P+R či nabízí možnost zaplacení parkovného v zónách placeného stání v jednotlivých městských částech české metropole. Mobilní aplikace rovněž poprvé umožnila Středočechům zakoupit si jednorázové jízdenky prostřednictvím mobilní aplikace a následně se i těmito odbavit.

Mobilní aplikaci PID Lítačka si cestující mohou stáhnout zdarma v App Store a Google Play. Veškeré důležité informace o aplikaci jsou rovněž dostupné na stránkách app.pidlitacka.cz.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze