Na Alza.cz už koupíte opravdu vše. Nově prodává i volně dostupné léky

Na Alza.cz už koupíte opravdu vše. Nově prodává i volně dostupné léky
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fZone.cz
  • Novinku Alza oznámila skrze mobilní aplikaci
  • Legislativa vyžaduje kvůli prodeji léků vlastnit kamennou lékárnu

Alza.cz lze již nějakou dobu považovat za české synonymum pro Amazon, neboť nabízí nepřeberné množství různých druhů produktů z mnoha různých odvětví. Mezi nejnovější přírůstky v katalogu největšího českého internetového obchodu se pak zařadily léky. Kromě dosavadní nabídky zdravotních doplňků, rehabilitačních pomůcek, kontaktních čoček apod. v sekci Lékárna a zdraví se totiž Alza pustila do regulérního prodeje volně prodejných léků.

Pokud máte v telefonu nainstalovanou mobilní aplikaci Alza, mohli jste si sami přečíst notifikaci upozorňující na nabídku volně prodejných léků. K rozšíření portfolia bylo zapotřebí také disponovat kamennou lékárnou, což Alza vyřešila odkoupením části podniku, který kamennou lékárnu provozoval. Nově si tak můžete na stránkách (či v aplikaci Alza) zakoupit volně prodejné léky, jako je Paralen, Ibalgin nebo například nosní sprej Nasivin.

Historické okénko

Historie Alzy se datuje až do roku 1994. Nyní se jedná o ryze českou akciovou společnost a její roční obrat v roce 2021 činil téměř 45 miliard Kč. V roce 2017 začala rozvážet zboží první elektrododávkou a otevřela první prodejnu v Rakousku a showroom v Maďarsku. V loňském roce pak Alza začala firmám i živnostníkům nabízet stejné podmínky při reklamaci jako spotřebitelům, tedy 2letou záruku a možnost vrátit zboží bez udání důvodu do 14 dnů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze