Na Netflix míří sci-fi s Jennifer Lopez. Trailer naznačuje, že se máme na co těšit

Na Netflix míří sci-fi s Jennifer Lopez. Trailer naznačuje, že se máme na co těšit
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Lopez si zahraje agentku, která již roky hledá robota Harlana, který chce vyhladit lidstvo
  • Za pomoci robotického brnění, které ovládá umělá inteligence Smith, se jej pokusí zničit
  • Netflix film uvede 24. května

Jennifer Lopez jsme mohli na Netflixu vidět naposledy minulý rok ve snímku Matka, kde v hluboké aljašské pustině zachraňovala svoji dceru před zločinci. Už v květnu ji budeme moci vidět znovu, tentokrát ve sci-fi, kde půjde zejména o umělou inteligenci. Film Atlas se odehrává v high-tech futuristickém světě, kde si Lopez zahraje agentku Atlas Shepard, která se vydá zničit robota Harlana. Ten měl původně lidstvu pomáhat, ale místo toho jej málem vyhladil.

Atlas je někdo, kdo v podstatě uzavřel svět kolem sebe. Nikomu nevěří a nechce mít nic společného s AI,“ uvedla Jennifer Lopez pro Netflix. Právě umělá inteligence bude ve filmu zásadní. Atlas totiž při snaze dopadnout Harlana bude muset začít věřit umělé inteligenci Smith, která je umístěna v robotu, pomocí kterého se snaží proti Harlanovi bojovat. V traileru můžeme vidět, jak se jí z počátku nelíbí, že by měla svůj život vložit do rukou počítačového programu, a tak jej vypne. Následně ale zjistí, že se bez něj neobejde.

Ačkoliv se jednoznačně jedná o akční snímek, kde budeme sledovat zejména souboje a výbuchy, trailer dokazuje, že se i pobavíme. Smith se jako umělá inteligence neustále učí, a tak se od Atlas postupně naučí nadávat. Ve filmu pak bude mít i lehce uštěpačné poznámky. V bojovém brnění, kde je i program Smith, bude Atlas prakticky po celou dobu filmu, jelikož ji bude na jinak nehostinné planetě udržovat na živu.


Ve snímku, který režíroval Brad Peyton, uvidíte kromě Jennifer Lopez i Marka Stronga, který si zahrál ve filmech Kingsman, Grimsby, či Vražda v Příži. Roli dostal také Simu Liu, kterého můžete znát z filmu Barbie, kde si zahrál jednoho z Kenů, nebo z filmu Shang-Chi a legenda o deseti prstenech, který spadá pod série marvelovek. Pokud vás trailer zaujal, pak si poznačte datum 24. května, kdy Netflix film uvede.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze