NASA hledá nové letové ředitele

NASA hledá nové letové ředitele
Fotografie: unsplash.com
  • Kandidáti se mohou hlásit do 16. prosince
  • Vybraní uchazeči musí splňovat přísná kritéria
  • NASA oznámí vybrané ředitele příští rok na jaře

NASA hledá nové letové ředitele pro řízení misí v Johnsonově vesmírném středisku v Houstonu. Kandidáti se mohou přihlásit do 16. prosince. Vybraní uchazeči povedou mise na Mezinárodní vesmírné stanici a nadcházející misi Artemis, později pak i mise na Mars. Letoví ředitelé jsou zodpovědní za týmy letových kontrolorů, astronautů, výzkumných a technických expertů a také mezinárodních partnerů po celém světě. Musí také zajistit bezpečnost astronautů NASA ve vesmíru, což zahrnuje rychlé rozhodování v klíčových záležitostech.

Vesmírné lety se rychle vyvíjí a připravujeme se na průzkum Měsíce s Artemis a nakonec i Marsu. Potřebujeme letové ředitele NASA, kteří jsou technicky vynikající, skromní a kreativní, aby vedli historické mise pro lidstvo,“ uvedla Holly Ridings, hlavní letová ředitelka v Johnsonu.


Kandidáti musí být občané USA s bakalářským titulem z akreditované instituce v inženýrství, biologických vědách, fyzikálních či počítačových vědách, nebo matematice. Je také potřeba, aby měli zkušenosti s rozhodováním při stresových situacích v rizikovém prostředí. NASA uvedla, že konečný výběr oznámí příští rok na jaře a vybraní uchazeči poté absolvují rozsáhlé školení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze