Vybíráme nejlepší bluetooth reproduktory do 2 000 Kč

Vybíráme nejlepší bluetooth reproduktory do 2 000 Kč
Fotografie: Dimitra Papadopoulu, fZone.cz
  • V tomto výběru se podíváme na cenově dostupné Bluetooth reproduktory
  • Většina modelů se chlubí dlouhou výdrží i zvýšenou odolností
  • Mezi značkami figurují i známé firmy jako je LAMAX či JBL

Poslech hudby je dnes snazší, než kdy dříve. Postačí mít mobilní telefon a pokud vám jde alespoň minimálně o nějakou kvalitu a hlasitost, tak bezdrátový repráček. Nabídka Bluetooth reproduktorů je na trhu velmi pestrá a ty nejlevnější pořídíte již za několik málo sto korun. Lze tak říci, že na ně dosáhne úplně kdokoliv.

Dnešní výběr jsme zastropovali částkou 2 tisíc korun, kde již najdete opravdu zajímavé kousky, u kterých se dočkáte nejen velmi slušného výkonu a s tím spjaté kvality zvuku, ale i dobré výdrže či zvýšené odolnosti. Modely jsou tak často konstruovány tak, aby je bylo možné pohodlně přenášet a používat kdekoliv venku.


Vybíráme nejlepší Bluetooth reproduktory do 2 000 Kč

JBL Clip 4


Značku JBL nemusíme dlouze představovat. Je to odborník na audio a doplňky. Z její nabídky jsme vybrali designově zajímavý reproduktor Clip 4, jehož předností je kovová karabina, díky čemuž můžete reproduktor snadno uchytit například na batoh. Můžete jej používat a přitom víte, že je o něj postaráno a nikde jej omylem nenecháte. Ačkoliv je reproduktor malinkatý, najdete na něm pohodlné ovládání a například výdrž se může vyšplhat až k 10 hodinám, což je velmi slušný výsledek. Opětovné nabití pak zabere přibližně 3 hodiny

Naopak se musíte smířit s absencí slotu pro paměťovou kartu, což je vlastnost, která většinou nechybí. Stejně tak se musíte smířit, že není přítomen ani mikrofon. V praxi tedy příchozí hovor nevyřídíte pouze přítomností u reproduktoru, ale potřebujete mít u sebe i telefon, což je trošku škoda.

S ohledem na příznivou cenu potěší zvýšená odolnost se stupněm krytí IP67, reproduktoru tak nevadí prach ani déšť či polití vodou. Výhodou je možnost vybrat si z mnoha barevných variant či vysoká maximální hlasitost, kdy reproduktor můžete opravdu s klidem používat venku ve více lidech. Kvalita je pak spíše základní, což se odvíjí od 5W výkonu, což je standard takřka všech levnějších reproduktorů.

Buxton BBS 7700


Místo v dnešním výběru si bezpochyby zaslouží i reproduktor Buxton BBS 7700, který se snaží nalákat na kompaktní rozměry, příjemný vzhled a třeba vymoženost v podobě toho, že poslouží i jako powerbanka. Pro tyto účely se na těle reproduktoru nachází nejen USB-C, ale i USB-A a výčet konektorů uzavírá 3,5mm jack. Samotná výdrž baterie při přehrávání hudby se pohybuje kolem slušných 9 hodin. Opětovné nabití zabere již značné 4 hodiny.

S ohledem na cenu kolem 1 600 Kč vás nadchne zvukový projev reproduktoru, který plyne ze 30W výkonu. Reproduktor navíc disponuje funkcí True Wireless Stereo (TSW), díky které můžete připojit další Buxton BBS 7700, a tím navýšit výkon. Oba reproduktory pak pochopitelně můžete ovládat najednou.

S reproduktorem Buxton můžete rovněž telefonovat přes hlasité handsfree, neboť na jeho těle nechybí ani potřebný mikrofon. Líbit se zejména maldším uživatelům mohou i světelné efekty, případně fakt, že nevadí, kdyby reproduktor někdo polil či hodil do vody, neboť plní stupeň krytí IPX7.

LAMAX Sounder2


Mezi příslušenstvím v podobě Bluetooth reproduktorů je značka LAMAX velmi dobře zavedená a model Sounder2 ukazuje, proč tomu tak je. Má robustní konstrukci, navíc odolnou proti vodě, díky čemuž se hodí na jakékoliv výpravy a vždy se můžete spolehnout, že snese i méně šetrné zacházení. Hudbu dokáže přehrávat nejen bezdrátově skrze Bluetooth, ale rovněž z vložené paměťové karty. Přehrávací čas běžně dosahuje 12 hodin, což je naprosto skvělé.

Reproduktor potěší i zvukově. Má nejen velmi dobrý 30W výkon, ale zvládne zvýšit důraz na hloubky a nechybí mu ani funkce 3D Sound, která se snaží imitovat 360° zvukovou reprodukci. Tento reproduktor překvapí i funkcí „true wireless stereo“, díky které jde k zařízení bezdrátově připojit i druhý reproduktor

Modelu Sounder2 od LAMAXu jde jen obtížně něco vyčítat. Pokud budete opravdu pečliví, možná vás zamrzí jen ulpívání nečistot na gumových ovládacích prvkách reproduktoru. S ohledem na příznivou cenu kolem 1 400 Kč to však rozhodně lze odpustit.

Sony SRS-XB13


Vstupenku do dnešního výběru si zajistil i reproduktor Sony SR-XB13. Ten platí za opravdu miniaturní a snadno jej tak sbalíte i do menších tašek či kabelky. Kromě rozměrů a líbivého vzhledu je jeho trumfem nevídaně dlouhá výdrž, dokáže totiž hrát až 16 hodin a snadno si jej tak můžete přibalit na víkend a netřeba jej nabíjet.

Se Sony reproduktorem netřeba zacházet v rukavičkách, je totiž odolný vůči vodě a prachu. Zvukově s ohledem na své rozměry vyloženě nešokuje, ale hlasitost je slušná. Navíc máte možnost propojit druhý identický reproduktor k sobě a vytvořit stereo efekt.

Aktuálně reproduktor Sony SRS-XB13 seženete na českém trhu za zhruba 1 100 Kč a patří tedy rozhodně k těm levnějším. Vytýkat mu proto takřka není co. Zamrzet může snad jen absence 3,5mm jacku.

Niceboy RAZE 3 Titan


V této kategorii cenově dostupných Bluetooth reproduktorů nelze zapomenout ani a značku Niceboy. Z aktuální nabídky stojí za zmínku především model RAZE 3 Titan, který má oblíbený vzhled válcovitého tvaru a samozřejmě nechybí zvýšená odolnost se stupněm krytí IPX7.

Mezi jeho přednosti patří bravurní zvukový výkon 50 W, který ozvučí i větší místnost a v této cenové hladině, kdy jej pořídíte pod hranicí 2 tisíc korun, nemá v podstatě konkurenci. Velmi dobrá je výdrž na jedno nabití, která se pohybuje kolem 15 hodin. Daní za to je o něco vyšší hmotnost.

I tento model podporuje funkci True Wireless, která umožňuje spojit dva stejné modely a vytvořit stereo efekt. Výhodou jest třeba i to, že reproduktor dokáže posloužit na cestách i jako powerbanka pro napájení vašeho telefonu či dalšího příslušenství.