Nenechte své psy na Silvestra zbytečně trpět. Bouda od Fordu je izoluje od hluku

1
Nenechte své psy na Silvestra zbytečně trpět. Bouda od Fordu je izoluje od hluku
  • Systém aktivního potlačení hluku potlačí stresující rámus zvenčí
  • Bouda je vyrobena z korku a odhlučňovací pěny

Silvestrovské oslavy započnou již za pár hodin a kromě dobrého jídla, alkoholu a všeobecného veselí k nim neodmyslitelně patří také pořádný ohňostroj. Ten však kromě pěkné podívané vytváří doopravdy hodně hluku, který je divákům leckdy nepříjemný. Jakýpak asi musí být zážitek u psů, kteří slyší čtyřikrát lépe a v širším spektru frekvencí než jejich páníčkové? Pokud máte domácího mazlíčka, jistě dobře víte, jak jsou pro ně zvuky výbuchů děsivé a jaký jim způsobují stres. Podle výzkumů se navíc tento stres následně přenáší i na majitele.

Řešení na problémy s nadměrným hlukem rachejtlí a petard prezentuje výrobce automobilů Ford. Prototyp zatím nepojmenované psí boudy využívá pokročilou technologii aktivního potlačení hluku, kterou známe nejen ze sluchátek, ale také z automobilů. Jakmile mikrofon uvnitř boudy zaslechne zvuky ohňostrojů, spustí se zabudované reproduktory, které začnou přehrávat zvuk na opačném spektru frekvence, jež doslova „vyneguje“ zvuk zvenčí nebo ho alespoň dostane na, pro psí sluch, snesitelnou úroveň.

Odhlučňovací bouda od Fordu

Zbytek boudy byl rovněž navržen tak, aby co nejlépe izoloval jejího obyvatele od hluku. K výrobě byla použita speciální odhlučňovací pěna v kombinaci s korkem, který je ideálním materiálem pro odhlučnění. Odhlučňovací bouda je jedním z prvních vedlejších počinů Fordu, kde využil technologie z automobilů. V budoucnu se tak můžeme těšit na další zajímavé projekty.