Robote, aport! Předobjednejte si u Sony legendárního aiba, psího parťáka na baterky

Robote, aport! Předobjednejte si u Sony legendárního aiba, psího parťáka na baterky
  • Robotický pes aibo navštíví již brzy americké domácnosti
  • Ikonický aibo vás vyjde na 2 899 amerických dolarů

Už jste někdy přemýšleli nad adopcí psa? A co si takhle adoptovat rovnou psa robotického? Díky Sony je to možné, pokud žijete v USA a máte na účtu přebytečných 2 899 dolarů, tedy přibližně 63 tisíc korun. Tolik totiž stojí robotické štěně, které dostanete v bundlu i se speciálním příslušenstvím. To, že se jedná o exkluzivní událost, naznačuje také fakt, že počet kusů na jednoho zákazníka je limitován na tři. A co v rámci takzvané „Litter Edition“ dostanete? V balení najdete psa aibo, růžový míček, aibone kostičku, náhradní packy a také pelíšek, kde bude psík odpočívat, respektive se nabíjet.

Kromě toho vám Sony slíbí 3 roky podpory AI cloudových služeb a jako hrdý majitel můžete na krku nosit dodávaný dog tag s unikátním číslem vašeho miláčka. Stejně tak si na zeď můžete vystavit certifikát potvrzující adopci.

aibo

Možná vám vrtá hlavou, proč tento robotický společník stojí přes 60 tisíc korun. Jak název napovídá, aibo disponuje umělou inteligencí, díky které se neustále učí a přizpůsobuje svému okolí. Stejně jako s opravdovým štěnětem bude záležet, jak se k aibovi budete chovat již od prvního zapnutí. Budete-li k aibovi lhostejní, může se dokonce rozhodnout vás vytrestat neposlušným chováním. Navíc se s ním může špatná výchova nést celý jeho robotický život, který se může pořádně protáhnout. A jak se říká, starého psa novým kouskům nenaučíš...

aibo

Pro případ, že by se aibovi doopravdy něco stalo, má Sony v záloze připravený cloud. Právě díky neustálému napojení na cloud (pomocí Wi-Fi nebo integrovaného LTE spojení) nepřijdete o osobnostní rysy vašeho miláčka, i kdyby jeho tělesná schránka utrpěla zranění neslučitelná se životem. Zahájení prodeje má navíc strategické načasování – dostupný by měl být již v polovině prosince tohoto roku. Ideální dárek pro děti, co říkáte?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze