Netflix na začátku příštího roku uvede dokumentární film o Einsteinovi

Netflix na začátku příštího roku uvede dokumentární film o Einsteinovi
Fotografie: pixabay.com
  • Drama Einstein a bomba uvede Netflix v únoru
  • Snímek bude pojednávat o Einsteinovi a jeho podílu na vyvinutí atomové bomby
  • Do hlavní role byl obsazen Aidan McArdle

Tento rok jsme v kinech mohli zhlédnout film o Oppenheimerovi – otci atomové bomby. Na vzniku se však nepodílel sám, a právě o tom bude nový dokumentární film o Albertu Einsteinovi, který byl také u jejího zrodu. Podle whatsonnetflix.com by měl mít dokument Einstein a bomba premiéru na Netflixu v únoru příštího roku.

Film bude obsahovat archivní záběry ze života Alberta Einsteina a ukáže jeho vědecké práce i jejich dopad na celý svět. Narodil se v Německu, a tak nebude ani vynecháno období druhé světové války, kdy kvůli židovskému původu z něj uprchl do Spojených států. Tam přesvědčí tehdejšího prezidenta Franklina Roosevelta, aby zahájil americký jaderný program, jelikož věděl, že Německo už atomovou bombu vyvíjí.

Podle American Museum of Natural History prezidentu napsal dopis, kde vyjádřil své obavy z toho, že Němci vyrobí bombu rychleji. Spojené státy tak v roce 1941 zřídily projekt Manhattan, který vedl k vytvoření první atomové bomby na světě. Následně svého činu litoval, jelikož se podílel na něčem, co přinášelo pouze zkázu a smrt. Němci navíc ve svém pokusu o vytvoření bomby pohořeli.


Alberta Einsteina si zahrál Aidan McArdle, kterého můžete znát z filmu Zakletá Ella, nebo Einsteinova velká myšlenka. Ve filmu byly využity skutečné nahrávky, které kdy Einstein řekl, nebo napsal. Dokumentární drama jenž trvá 76 minut, bude obsahovat i skutečné záběry jednoho z nejuznávanějších vědců světa.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze