Vánoční filmy, které stojí na Netflixu za zhlédnutí

fZone.cz přeje veselé Vánoce
Vánoční filmy, které stojí na Netflixu za zhlédnutí
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Netflix si pro své předplatitele nachystal bohatou nabídku vánočních filmů
  • Letošní novinkou je snímek Nejlepší Vánoce na světě
  • Pustit si ale můžete i českou klasiku Pelíšky

Vánoce jsou už za rohem a ze všech stran se na nás valí nakupování dárků a pečení cukroví. K vánoční náladě ale také patří filmy s vánoční tématikou, a je jedno, jestli se dívají dospělí či děti. Netflix si pro své předplatitele jako každý rok nachystal filmy s vánoční tématikou. Můžete si vybrat ze starších snímků, ale i z úplně nových. Pokud nevíte, co si pustit, přinášíme vám výběr toho, co na Netflixu letos najdete a co vám rozhodně vánoční atmosféru navodí.

Grinch

Netflix nabízí hned dvě verze Grinche. Toho hraného z roku 2000 a toho kresleného z roku 2018. Příběhy jsou si velmi podobné, ale každý má trochu jiný děj. V hraném Grinchovi můžeme vidět Jima Carreyho, jak společně se svým psem Maxem obývá jeskyni nad vesničkou Kdosice. Stejně tak tomu je i u kresleného filmu. Obě verze jsou o mrzoutovi, který nemá rád celé vánoční svátky, kupování dárků a vánoční stromek. Vánoce se snaží všemožně překazit, u toho ale přijde na to, že je to vlastně nejlepší období roku.

Vánoce na spadnutí

Tento romantický film uvedl Netflix minulý rok a ihned se dostal mezi top 10 nejsledovanějších filmů. V hlavních rolích se po delší době předvedla Lindsay Lohan, která hraje bohatou a rozmazlenou Sierru Belmont, jenž nemusela nikdy pracovat a je zvyklá, že ji každý obskakuje. Se svým přítelem, který se živý jako influencer, se vydají do lyžařského střediska, které vlastní její otec. Ve chvíli, kdy ji přítel požádá na vrcholku hory o ruku, podjedou ji lyže a zřítí se z kopce dolů.

Vánoce na spadnutí

Nalezne ji majitel místní horské chaty, který ji u sebe ubytuje – Sierra totiž ztratí po pádu paměť. Než si vzpomene, pokusí se začlenit do provozu chaty, a postupně se tak seznamuje s majitelem – vdovcem, s jeho dcerou a tchyní. Všichni jsou na ni milí, snaží se jí se vším pomoci, a tak si postupně získávají její srdce. Vše se ale zvrtne ve chvíli, kdy si Sierra vzpomene, kdo vlastně je a má se vrátit do původního života, který se jí ale nezdá už tak dokonalý jako předtím.

Pelíšky

Nemůžeme vynechat tento český poklad, který na Vánoce nesmí chybět. Hvězdně obsazený film z roku 1999, který režíroval Jan Hřebejk, ukazuje s notnou dávkou humoru život několika rodin před okupací v roce 1968. Vypíchnout jen jednu scénku z filmu není úplně tak možné, jak nejspíše dobře víte. Některé hlášky z filmu tak zlidověly, že jsou běžně používány. Mezi klasiku patří „Dávám Bolševikovi rok, maximálně dva!“, nebo „Mě by jen zajímalo, kde udělali soudruzi z NDR chybu“. Pelíšky už prostě k Vánocům patří.

Nejlepší Vánoce na světě

Novinka tohoto roku, která stojí za vidění. Jedna rodina, která vypadá jako dokonale šťastná a druhá, která vede tak trochu obyčejný život. Charlotte s Robem a jejich děti, se vydávají oslavit Vánoce k sestře Charlotte. Syn však do navigace zadá adresu jejich staré známé, která každoročně zasílá vánoční zpravodaj, kde popisuje, co za poslední rok jejich rodina dokázala.

Charlotte se nejdříve snaží dokázat, že nikdo nemůže mít tak dokonalý život, jak Jackie ve svém zpravodaji popisuje a snaží se to dokázat. Nakonec ale vše dobře dopadne – Jackie a Charlotte se znovu stávají kamarádkami a postarají se o to, aby jejich děti i manželé měli kouzelné Vánoce.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze