Česká komedie plná vulgarit se drží na přední příčce sledovanosti na Netflixu

zhodnocení
Česká komedie plná vulgarit se drží na přední příčce sledovanosti na Netflixu
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Vyšehrad: Fylm je na Netflixu dostupný od 1. prosince
  • V Česku se dostal na první místo sledovanosti
  • Snímek popisuje život fotbalisty Laviho, který zjistí, že má osmiletého syna

Od 1. prosince se můžete na Netflixu podívat na český snímek Vyšehrad: Fylm. A pokud jde o žebříček nejsledovanějších filmů v Česku, tento film obsadil první místo. Minulý rok byl jedním z nejnavštěvovanějších filmů v kinech a zatím to vypadá, že i na Netflixu se dostane mezi nejoblíbenější české snímky. Jestliže jste film ještě neviděli, připravte se na jednodušší humor, narážky na fotbalové skandály i vulgární mluvu, která doprovází celý film.

Stojí za zhlédnutí?

Je jasné, že v tomto případě nemůžeme čekat žádný promyšlený děj. Jedná se o komedii, která je pro diváka nenáročná a nemusíte pečlivě sledovat každý záběr. Pokud se ale zaměříte na detaily v pozadí, rozhodně narazíte na pár promyšlených fotbalových vtipů. Film sleduje kariéru Julia Lavického (Lavi), kterého si zahrál Jakub Štáfek. Ten sice moc rozumu nepobral, ale zato má za sebou slušnou fotbalovou kariéru.

Hraje za fotbalový klub Vyšehrad, který díky němu postoupil do druhé ligy. Laviho ale spíše zajímají ženy na jednu noc, noční kluby a večírky, kde se opíjí do němoty. Na vlastní svatbě se mu však představí osmiletý syn Richard, který by s ním chtěl strávit nějaký čas. Lavi si ho domů nastěhuje poté, co mu řekne, že ví, jak získat novomanželku zpět. Ta se totiž na základě nově zjištěných informací odstěhovala.

Vyšehrad: Fylm

Na rozdíl od Laviho je ale chytrý a na svůj věk vyspělý, a tak prakticky převezme starost o domácnost ve formě vaření a uklízení. A postupem času začne nastolovat řád i Lavimu, který starost o dítě nezvládá. Záměr filmu je tedy zřejmý – napravit chování Laviho. A to se do určité míry i podaří.

Ve filmu uvidíte samé známé tváře. Kromě Jakuba Štáfka si ve snímku zahrál Jakub Prachař, Šárka Krausová, Ondřej Pavelka, Jiří Ployhar a další. A jelikož jde o fotbal, můžete se těšit i Tomáše Rosického, Patrika Bergera, Vladimíra Šmicera, Jana Kollera, Tomáše Řepku a další.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze