Já, padouch ovládl český Netflix. Všechny tři díly i Mimoni se drží v top 10

Já, padouch ovládl český Netflix. Všechny tři díly i Mimoni se drží v top 10
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • I když jde o starší filmy, staly se oblíbenějšími než uvedené novinky
  • Na prvním místě se drží Já, padouch 3
  • Třetí místo obsadil film Mimoni

Netflix každý den nabízí nové filmy, seriály i dokumenty. Oprašuje ale také starší kousky, které jsou stále oblíbené a jejich sledování snad nikdy neomrzí. Poté, co 1. února přidal do nabídky Sám doma 1 a 2, si nyní můžete pustit Já, padouch 1, 2, 3 a prequel Mimoni. A tímto výběrem u českých diváků trefil přímo černého. Všechny zmíněné filmy se totiž dostali do top 10 sledovaných filmů a Já, padouch 3 dokonce předběhl český snímek Bratři a „vystrčil“ jej tak z prvního místa.

První film Já, padouch vznikl v roce 2010 a našel si místo jak u dětí, tak dospělých. Animovaný svět přišel s novým příběhem, kdy se padouch Gru rozhodne ukrást Měsíc, ale potřebuje přístroj, který má jiný padouch. Využije tak pomoc malých holčiček ze sirotčince, které prodávají sušenky a dostanou se tak do každého domu. Ty si následně adoptuje a jak to tak bývá, postupně jej obměkčují. Ze zlého padoucha se tak stane hodný a zábavu celému filmu dodávají jeho pracovníci mimoni, kteří jsou trochu neobratní a jsou pro každou špatnost.

Já, padouch 2 vyšel v roce 2013 a aby se příběh někam posunul, padouch Gru dostane úkol od Antipadoušské ligy a na pomoc je mu přidělena agentka Lucy, která si získá přízeň jak tří adoptovaných dívek, tak nakonec i Grua. Gruovi se ale začnou postupně ztrácet mimoni, a tak chytání zločince nebude jediný úkol, který bude muset s Lucy vyřešit.

Zatím poslední díl Já, padouch 3 vyšel v roce 2017 a ačkoliv je celkem pravidlem, že další díly většinou upadají, v tomto případě tomu tak rozhodně není. Příběh je opět originální a tvůrci se snažili přidat co nejvíce vtipu, aby byl oblíbený i u dospělých. V posledním díle uvidíte, jak se Gru setká se svým bratrem dvojčetem, se kterým jej rozdělili u porodu a vzájemně o sobě nevěděli. Na rozdíl od Grua je ale úspěšný, a hlavně má bujnou kštici. Bohužel ani on není zrovna šikovný, a tak je jejich mise, při které mají dopadnout padoucha z 80. let, plná problémů.

Film Mimoni je aktuálně v českém žebříčku na třetím místě. Děj se odehrává ještě předtím, než mimoni potkali Grua, u kterého pracují. Film ukazuje, že od počátků věků vždy hledali toho největšího padoucha, kterému by sloužili. Nejdříve si našli Tyranosaura Rexe, následoval pračlověk, egyptští vládci, Drákula a Napoleon. Tak trochu jejich přičiněním však pokaždé o svého pána přišli, a tak zůstali sami. Bez pána ale byli nešťastní, a tak se Kevin, Stuart a Bob vydali hledat nového padoucha, kterému by mohli sloužit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze