Nové lifestylové televizory Samsung zaujmou designem i špičkovou kvalitou obrazu

1
Nové lifestylové televizory Samsung zaujmou designem i špičkovou kvalitou obrazu
  • Televizory jsou schopné pomocí režimu Art proměnit obytný prostor v uměleckou galerii
  • Oba dva televizory nabídnou QLED panel se skvělým kontrastem a integrovaným snímačem jasu

Na největším světovém veletrhu spotřební elektroniky CES 2019 v Las Vegas se dočkáme hned dvou televizorů od společnosti Samsung. Těšit se jako tradičně můžeme na líbivý design a vyspělé obrazovky s technologií QLED. Výrobce však nezapomněl ani na chytré funkce a podporu hlasového asistenta Bixby s integrovanou umělou inteligencí. Podle samotného výrobce se má tentokrát jednat o takzvané lifestylové televizory.

Samsung Frame

Televizory se tradičně zaměřovaly pouze na technické vlastnosti, jako jsou kvalita obrazu nebo výkon, ale nyní se televizory stávají také platformou pro vyjádření životního stylu, která se stává přirozenou součástí každodenního života spotřebitelů,“ uvedl Jongsuk Choo, výkonný viceprezident divize Visual Display společnosti Samsung Electronics. „Letošní modely The Frame a The Serif jsou vylepšenými lifestylovými televizory, které nabídnou zážitek z televizorů jako nikdy předtím.“

Televizor Frame dokáže pomocí režimu Art proměnit obytný prostor doslova v uměleckou galerii – pokud se zrovna televize nepoužívá, zobrazuje umělecká díla dostupná v obchodu „Art Store“, který čerpá z těch nejprestižnějších galerií a muzeí na světě. Integrovaný snímač jasu navíc dokáže obrazové podání přizpůsobit pro co nejlepší výsledek a QLED obrazovka má být schopna pokrýt 100 % barevného prostoru i nabídnou vyšší kontrast a tmavší černé odstíny.

Samsung Serif

Model Serif zase klade zvýšený důraz na estetiku a design, za který obdržel prestižní ocenění od iF Design nebo Good Design v Japonsku. Televize rovněž vládne režimem Ambient, který zobrazuje informace, jako je přehled zpráv či aktuální počasí. Ceny lifestylových televizorů jsou zatím neznámé, stejně jako termín jejich dodání na trh.