Objev století? Neslyšící nyní mohou díky zvukové košili hudbu cítit

Objev století? Neslyšící nyní mohou díky zvukové košili hudbu cítit
  • Společnost CuteCircuit vynalezla košili, díky které mohou neslyšící lidé cítit na těle tóny hudby
  • Zvuková košile je volně prodejná

Neslyšící lidé jsou ochuzeni o spoustu každodenních potěšení, ale díky společnosti CuteCircuit mají nyní možnost užít si „poslech” hudby skoro jako všichni ostatní.

CuteCircuit je londýnská společnost, která spojuje módu s technologií a na trhu se pohybuje už od roku 2004. Hlavní vizí společnosti je móda, která má představovat inteligentní druhou kůži člověka.

Nejnovější zvuková košile je vytvořena z haptických senzorů. Díky této technologii mají neslyšící lidé možnost cítit hudbu na své kůži a zažít tak například symfonický koncert. „Tímto způsobem mohou neslyšící lidé cítit dokonalý pocit houslí na svých pažích a bubnů na zádech,“ vysvětlují zakladatelé CuteCircuit. Na ukázku takového koncertu se můžete podívat níže.

Aby se uživatel cítil příjemně a pohodlně, je košile vytvořena ze speciálních pružných materiálů. Místo klasických drátů jsou všechny vodivé dráhy v oděvu složeny ze tkaných textilií. Vizuál této košile je metaforou souladu vibrací a zvukových vln.

CuteCircuit

Cena košile začíná na 3 000 librách (zhruba 90 tisíc korun) a momentálně je k dispozici také ve speciálních balíčcích pro muzea a orchestry.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze