OpenAI GPT-4o spojuje text, hlas a obraz do jednoho celku. Zdarma bude pro všechny

OpenAI GPT-4o spojuje text, hlas a obraz do jednoho celku. Zdarma bude pro všechny
Fotografie: unsplash.com
  • ChatGPT má nový model GPT-4o, který dokáže spojit text, vizuální a zvukové prvky
  • Umožňuje také správné umístění textu na vygenerovaných obrázcích

Společnost OpenAI oznámila GPT-4o, aktualizaci svého jazykového modelu GPT-4, která přináší nové funkce do bezplatné i placené úrovně platformy ChatGPT. Klíčovou změnou, která přichází s uvedením GPT-4o, je možnost zadávat a generovat libovolnou kombinaci textu, zvuku a obrázků. To proto, že OpenAI vycvičila nový model end-to-end, který funguje napříč textem, obrazem i zvukem. Dříve GPT-4 používal samostatné modely pro zvuk, text a obrázky. Díky tomu, že je vše integrováno do jediného modelu, neztrácí ChatGPT podle vysvětlení společnosti OpenAI informace mezi jednotlivými modely, což otevírá řadu nových možností.

GPT-4o přesahuje rámec konverzace a prokazuje schopnosti v oblasti řešení problémů a analýzy. Model dokáže řešit matematické problémy krok za krokem, analyzovat kód, interpretovat grafy a překládat jazyky v reálném čase. Kromě toho dokáže generovat různé hlasové styly.

Zatímco živá ukázka 13. května se zaměřila na to, jak tento jediný model umožňuje používat video k řešení domácích úkolů nebo vést zvukovou konverzaci v reálném čase, pomáhá také napravit něco, v čem je model AI notoricky špatný – umístění textu na obrázek. GPT-4 se může pokusit umístit text, ale obvykle to vede k překlepům, i když chatbotovi přesně řeknete, jak se to má napsat.


Součástí nového modelu jsou nové funkce hlasového režimu služby ChatGPT. Aplikace bude schopna fungovat jako hlasový asistent podobný Her, reagovat v reálném čase a sledovat svět kolem vás. Současný hlasový režim je omezenější, reaguje vždy jen na jednu výzvu a pracuje pouze s tím, co slyší.

GPT-4o společnosti OpenAI začne 13. května nabízet textové a obrazové funkce. Pro všechny uživatele je zdarma, přičemž placení uživatelé mohou využívat až pětinásobné kapacitní limity. Mezi dalšími novinkami je desktopová aplikace, kterou si však užijí pouze majitelé Maců.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze