Oppo představilo své chytré brýle

Oppo představilo své chytré brýle
Fotografie: Oppo
  • Zařízení promítá textové informace
  • Oppo to označuje jako „asistovanou realitu“
  • Na stejném principu fungují i Google Glass
  • Zařízení bude dostupné v omezeném režimu

Spíše než jako chytré brýle označuje Oppo svůj poslední produkt jako „asistovanou realitu“. Ne tedy rozšířenou, kde vy se nějakým způsobem měnilo, co vidíte. Produkt Air Glass nabídne pouze promítání 2D informací do prostoru, kam se díváte, což je hodně podobný přístup, jaký používají Google Glass.

Air Glass mají procesor Qualcomm Snapdragon 4100 a váží pouhých 30 gramů. Oppo tvrdí, že brýle měly vydržet 3 hodiny aktivního používání a 40 hodin v pohotovostním režimu. K dispozici jsou dvě provedení rámečku, stříbrný polorámeček a černý celorámeček. Každý je k dispozici ve dvou velikostech. Vnitřní strana rámečku má magnetický port, který umožňuje jeho připevnění k běžnějším brýlím.

Air Glass

Displej využívá malý projektor s technologií Micro LED. Lze jej ovládat dotykem, hlasem, sledováním rukou a hlavy a také prostřednictvím aplikace Smart Glass ve smartphonu s operačním systémem Oppo ColorOS 11 nebo vyšším. Displej má dva režimy, první se 16, druhý s 256 odstíny šedé. Od toho se odvíjí i jeho možné použití: poslouží jako náhrada čtecího zařízení, pro překlad konverzace nebo k navigaci.

Air Glass

Cena produktu nebyla oznámena, prozatím jde o zařízení na pomezí prototypu a komerčního produktu. Začne se totiž prodávat pouze v „omezeném režimu“ na území Číny, a to až v průběhu příštího čtvrtletí. Více bychom se mohli dozvědět 15. prosince na akci Inno Day, kde Oppo plánuje představit také svůj skládací telefon nebo smartphone s výsuvným objektivem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze