Plošné testování v Česku končí

Plošné testování v Česku končí
Fotografie: unsplash.com
  • Pravidelné testování skončí k 18. únoru 2022
  • Vláda tak rozhodla vzhledem k vývoji koronavirové epidemie

Premiér Petr Fiala po jednání vlády na tiskové konferenci oznámil, že plošné povinné testování ve firmách a školách skončí k 18. únoru 2022. Vláda tak rozhodla vzhledem k vývoji koronavirové epidemie. O ukončení pravidelného testování informoval také Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek na Twitteru.


„Vzhledem k vývoji jsme se dohodli, že 18. února skončí plošné povinné testování. Vyhnuli jsme se vysokému zatížení nemocnic a situaci jsme zvládli, pandemie se vyvíjí podle predikcí, máme situaci pod kontrolou bez drastických opatření, lockdownů a nouzového stavu,“ uvedl po jednání vlády premiér.

Diskuze ke článku
Alois Lopata
Alois Lopata
Vyjádření premiéra je tak trapné a ubohé, že s úspěchem překonalo i žvásty předchozí vlády. Ten jejich omikron je naprosto neškodná dvoudenní rýma a vůbec žádná opatření nebyla a nejsou potřeba a rozhodně žádné z těch opatření nijak neovlivnilo vývoj této směšné pandemence, neboť drtivá většina firem i jednotlivců žádná opatření nedodržovala a nedodržuje. Co se týče testování ve firmách, tak osobně neznám ani jednu firmu, kde by se testovalo. U nás ve firmě tedy rozhodně ne a co jsem se bavil s přáteli a známými, tak u nich také ne. Navíc každý měl právo testování odmítnout, a to bez jakýchkoliv následků či důsledků. A to samé nošení respirátorů. Upřímně se divím, že si to někdo vůbec na tu hubu nacpe. Ti lidé co to nosí si vůbec neuvědomují, že si ničí zdraví a do budoucna si zadělávají na pořádné zdravotní problémy. Každopádně z nadpisu článku vypadlo jedno slovo, správně by tam mělo být: "Plošné testování ovcí končí" :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze