Podívej se na první trailer filmu Wonka

Podívej se na první trailer filmu Wonka
Fotografie: Warner Bros. Pictures
  • Snímek Wonka bude mít premiéru 15. prosince 2023
  • V hlavní roli se představí Timothée Chalamet
  • Režisérem filmu je Paul King

Karlík a továrna na čokoládu je dětský román Roalda Dahla z roku 1964. Kniha vypráví o Karlíkovi Bucketovi, který se svým dědečkem navštíví vynikající čokoládovnu Willyho Wonky. Příběh se okamžitě stal hitem a byl několikrát zfilmován. Prvním z nich je film Willy Wonka a továrna na čokoládu s neuvěřitelným Genem Wilderem v hlavní roli. V dalším filmu si zahrál originální Johnny Depp ve filmu Karlík a továrna na čokoládu.


To nás přivádí do roku 2021 k oznámení třetího hraného filmu podle kultovního románu Roalda Dahla. Wonka je film od společnosti Warner Bros. Pictures a umožní nám nahlédnout do čokoládových začátků dříve, než se z něj stal Wonka, jak jsme ho znali v průběhu let. První trailer k filmu Wonka byl uveden v úterý. Samotná ukázka zachází poměrně do hloubky a ukazuje divákům mladého Willyho Wonku na jeho cestě za založením vlastní čokoládovny. Film se nese v podobném duchu jako filmy o medvídku Paddingtonovi a má rozmarnou atmosféru, jakou byste v příběhu o cukráři s pronikavýma očima očekávali.

Připravovaný film Wonka měl jít do kin 17. března 2023. Vzhledem k pandemii koronaviru, která způsobila Hollywoodu problémy jak na straně produkce, tak i s pomalým návratem diváků do kin, byl však odložen. Wonka se tak do kin dostane až 15. prosince 2023. Willyho Wonku nebude hrát nikdo jiný než Timothée Chalamet. Mladý herec se představil například v roli Paula Atreida ve filmu Duna: První část. Původně společnost Warner Bros. přemýšlela do role Wonky obsadit Toma Hollanda, ale nakonec skončila u Chalameta.

V hlavních rolích se vedle Timothéeho Chalameta představí Keegan-Michael Key, Tom Davis, Hugh Grant, Simon Farnaby, Kobna Holdbrook-Smith, Mathew Baynton, Jim Carter, Sally Hawkins, Olivia Colman, Rowan Atkinson a Rich Fulcher. Podle collider.com se o režii postaral Paul King, který společně se Simonem Richem a Simonem Farnabym napsal scénář.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze