Ředitel Warner Bros. chce natočit další filmy s Harrym Potterem

Ředitel Warner Bros. chce natočit další filmy s Harrym Potterem
Fotografie: unsplash.com
  • Filmové studio chce na natáčení spolupracovat s autorkou J. K. Rowling
  • Daniel Radcliffe v současné době nemá zájem natočit nového Harryho Pottera
  • Harry Potter během deseti let celkově vydělal 7,7 miliard dolarů
  • Fantastická zvířata takový úspěch neměla

Generální ředitel filmového studia Warner Bros. David Zaslav během konferenčního hovoru s investory diskutoval o plánech do budoucna. Nejzajímavější byla zmínka o myšlence natočit více filmů o Harry Potterovi. Podmínkou filmového studia ale je, aby na natáčení filmů spolupracovala i autorka J. K. Rowling.

„Zaměříme se na franšízy. Už 13 let jsme nenatočili film se Supermanem. Poslední film Harryho Pottera jsme natočili před 15 lety. Filmy DC a o Harrym Potterovi přinesly Warner Bros. za posledních 25 let velké zisky. Rád bych věděl, jestli můžeme s J. K. Rowling něco naplánovat ohledně Harryho Pottera v budoucnu,“ uvedl šéf Warner Bros. Pro upřesnění, Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 měla premiéru před 11 lety a poslední Superman přišel do kin před devíti lety.


Zda se chce Warner Bros. zaměřit na přímé pokračování o Harry Potterovi/Fantastických zvířat, nebo natočit úplně něco nového, to nevíme. Daniel Radcliffe, který hraje Harryho Pottera, se už několikrát k natáčení dalšího pokračování vyjádřil. Podle jeho slov zatím nemá zájem natočit nový film o Harry Potterovi.

Touha filmového studia po návratu do Bradavic není žádným překvapením. Filmy s Harrym Potterem byly celosvětovým fenoménem. Osm filmů natočených během deseti let celkově vydělalo 7,7 miliard dolarů (186 miliard korun). Vedlejší série s názvem Fantastická zvířata a kde je najít takový úspěch nesklidily. J. K. Rowling k tomuto filmu napsala scénář. Snímek neměl úplně kladné hodnocení od kritiků. Podle collider.com poslední díl Fantastických zvířat, který má název Brumbálova tajemství, celosvětově vydělal pouze 405,1 milionů dolarů (9,8 miliard korun).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze