Film Barbie dosáhl 1 miliardy dolarů po 17 dnech od premiéry

Film Barbie dosáhl 1 miliardy dolarů po 17 dnech od premiéry
Fotografie: unsplash.com
  • Greta Gerwing se stala první ženskou režisérkou, která této částky dosáhla
  • Miliardu dolarů překonalo od pandemie pouze dalších pět filmů
  • Margot Robbie a Ryan Goslin jsou nominováni na Oscara

Snímek Barbie od režisérky Grety Gerwing můžete v kinech vidět od 21. července a již po několika dnech bylo jasné, že se stane jedním z nejnavštěvovanějších filmů. A pouhých 17 dní po premiéře přesáhl výdělek 1 miliardu dolarů (22 miliard korun). Greta Gerwing se tak stala první ženskou režisérkou, která tuto částku překonala. Podle bbc.com utržil film na vstupenkách do konce minulého týdne 1,03 miliardy dolarů.

Toto je zlomový okamžik pro Barbie a nikdo jiný než Greta Gerwig by nedokázal přivést tuto mezigenerační ikonu a její svět k životu v tak vtipném, emocionálním a zábavném příběhu, který rezonuje všemi čtyřmi kvadranty filmových diváků a doslova zrůžoví celý svět,“ uvedl podle businesswire.com prezident domácí distribuce v USA Jeff Goldstein. I jiným režisérkám se podařilo dosáhnout tržby 1 miliardy dolarů, ale vždy spolupracovaly s někým dalším. Gerwing tak byla první, která této částky dosáhla jako sólová režisérka.

Warner Bros. popisuje tento zlomový bod jako „Barbilion“. Od ukončení pandemie koronaviru se této částky podařilo dosáhnout pouze pěti filmům, a to The Super Mario Brothers Movie na začátku tohoto roku, Spider-Man: No Way Home, Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion a pokračování Avatara.


Ve filmu si v hlavních rolích zahrála Margot Robbie a Ryan Gosling, kteří byli oba nominováni na Oscara. Snímek pojednává o Barbie, která žije ve své zemi Barbie Landu, kde žijí jen Barbie a Kenové. Barbie však začne přemýšlet o životě a smrti a aby svoji existenční krizi vyřešila, musí se vydat do opravdového světa hledat holčičku, která si s ní hraje. Do světa se s ní však vydá i Ken, který najednou zjistí, že v reálném světě všechno funguje tak trochu jinak.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze