Podzimní vlna koronaviru nás nemine

Podzimní vlna koronaviru nás nemine
Fotografie: unsplash.com
  • Ministr zdravotnictví bude jednat s EU o lécích a vakcínách pro podzimní vlnu
  • Zatím není jasné, jaké mutace nebo jejich kombinace se budou šířit
  • Ve středu testy odhalily 1 645 nově nakažených

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek na tiskové konferenci po jednání vlády uvedl, že nás podzimní vlna epidemie koronaviru určitě čeká. Ministr Válek dostal od vlády pověření k jednání s Evropskou unií o lécích a vakcínách pro očekávanou podzimní vlnu. Podle jeho slov ale zatím není jasné, jaké mutace nebo jejich kombinace se na podzim budou šířit.

„Připravujeme se i na to, abychom měli dostatek vakcín a léků na podzim. Otázka je, jaká mutace nebo jaká kombinace mutací to bude“ uvedl Vlastimil Válek pro ČTK. Ministr zdravotnictví bude hlavně jednat o nákupu léku paxlovid od farmaceutické firmy Pfizer a vakcíně Moderna.

Z dat Ministerstva zdravotnictví vyplývá, že epidemie v České republice dále slábne. Ve středu testy ukázaly 1 645 nově nakažených, to je zhruba o polovinu méně než minulý týden. Snížil se i počet reinfekcí, těch bylo včera odhaleno 308. I tento počet je o polovinu nižší než minulou středu. Nižší počet nakažených může být ale způsobený počtem provedených testů. Dohromady bylo provedeno necelých 14 tisíc testů. To je o více než 6 tisíc testů méně než minulý týden. V nemocnicích je aktuálně hospitalizováno 857 nakažených, to je o necelých 300 osob méně než minulou středu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze