Poketku vystřídá Google Pay, Česká spořitelna by jej ráda nabídla už v létě

3
Poketku vystřídá Google Pay, Česká spořitelna by jej ráda nabídla už v létě
  • Česká spořitelna intenzivně pracuje na zavedení Google Pay
  • Nová služba nahradí vlastní aplikaci jménem Poketka
  • Ta stále neumožňuje přidání karet Mastercard

Česká spořitelna patřila mezi první banky v České republice, která nabídla svým klientům platby skrze Apple Pay. O pár týdnů později umožnila i přidání karet Mastercard, které banka v první vlně nepodporovala. S Apple Pay se Česká spořitelna trefila přímo do černého – po dvou měsících využívá platby mobilem okolo 63 tisíc klientů banky, kteří utratili více než 600 milionů korun.

Česká spořitelna však myslí i na uživatele platformy Android. Prozatím jim nabízí aplikaci Poketka (dříve Saifu), kterou využívá zhruba 15 tisíc klientů. Té však zřejmě brzy skončí životnost – už na léto totiž Česká spořitelna dle našich informací plánuje zavedení Google Pay. V rámci Google Pay umožní Česká spořitelna přidání jak karet Visa, tak také Mastercard. Aplikace Poketka v současnosti karty Mastercard bohužel nepodporuje.

Vzhledem k tomu, že Google Pay by si klienti České spořitelny mohli užívat již v létě, je nepravděpodobné, že by se aplikace Poketka dále vyvíjela. Její funkčnost však určitě zůstane zachována, tedy alespoň do doby, než Česká spořitelna zpřístupní Google Pay všem svým klientům. Podobný krok ve své době učinila i Komerční banka, která rovněž vyměnila vlastní řešení za řešení od Googlu.

Diskuze ke článku
Vojta Vilímec
Vojta Vilímec
Proč článek nevyšel na nearfield.cz?
NoHuawei
Konecne prisli na to, ze znova vymyslet kolo nema smysl.
Kasi
Jako kdyby nebylo jednodušší Google Pay přinést rovnou a ne až bůhví kdy, když někteří přešli ke konkurenci. Kdyby byl důvod, třeba jako že by Google Pay nebyl v Česku v době vytvoření Poketky, tak to pochopím, ale GPay tu bylo dokonce ještě dřív...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze