Česká spořitelna dnes oficiálně spustila Google Pay. O službu je enormní zájem

4
Česká spořitelna dnes oficiálně spustila Google Pay. O službu je enormní zájem
  • Google Pay částečně nahradí aplikaci Poketka
  • Mobilní platby využívá každý pátý z 600 tisíc uživatelů mobilního bankovnictví Spořitelny

Česká spořitelna se dnes stala v pořadí osmou českou bankou, která spustila platební službu Google Pay. Doposud tuto funkci zastávala její vlastní aplikace Poketka, díky které mohli uživatelé platit mobilem, sledovat zůstatek na účtu či získávat cashback z nákupů.

Deset měsíců po spuštění mobilních plateb je využívá už každý pátý z 600 tisíc uživatelů mobilního bankovnictví Spořitelny. Očekáváme že díky Google Pay se v následujících měsících počet našich klientů, kteří platí mobilem, zdvojnásobí,” tvrdí Roman Blažej, expert platebních řešení v České spořitelně.

Google Pay u České spořitelny je k dispozici klientům s kartou VISA i Mastercard. Ke správnému fungování je dále potřeba vlastnit smartphone s operačním systémem Android 5 nebo novějším a podporou bezkontaktního NFC. Slevový program, jenž si uživatelé pamatují z aplikace Poketka, se stane dostupný pro platby s Google Pay v září. Možnost provádění mobilních plateb z aplikace Poketka naopak zmizí. O Google Pay je u klientů České spořitelny velký zájem, jak dokládá tweet uvedený níže.

Poketka nabízí slevy za nákupy u více než 100 obchodníků. Mezi nejoblíbenější patří slevy u obchodního řetězce Albert, u čerpacích stanic OMV nebo v síti knihkupectví Knihy Dobrovský. Slevový program budeme dále rozšiřovat a v září jej nabídneme uživatelům Google Pay,” oznámil produktový manažer aplikace Poketka Jiří Kejla.

Diskuze ke článku
pet
kazdy rozumny vcetne mne uz od nich stejne utekl jinam, tam to davno je :-) fio i mbank davnou s google pay pouzivam :-)
Stichon
Vysvětlí mi někdo v čem je ta senzace? U Airbank lze platit mobilem pře jejich aplikaci už pár let a nemusím svoje platební údaje dávat dalšímu subjektu (google). Jaké přesně výhody má Gpay přinést, airbank aplikace funguje bez chyby..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze