Poprvé za 10 let Netflixu klesl počet předplatitelů

Poprvé za 10 let Netflixu klesl počet předplatitelů
Fotografie: unsplash.com
  • V prvním čtvrtletí letošního roku ztratila platforma 200 tisíc předplatitelů
  • Důvodem může být vyšší cena předplatného, sdílení hesel a válka na Ukrajině
  • Netflix chce i nadále zlepšovat své služby a vytvářet pro diváky více obsahu

Boj streamovací platformy Netflix o zvýšení počtu předplatitelů v prvním čtvrtletí letošního roku nabral zajímavý obrat. Společnost zaznamenala celosvětovou ztrátu 200 tisíc předplatitelů ve srovnání se 4. čtvrtletí loňského roku. Navíc očekává ještě větší ztráty. Ve druhém čtvrtletí roku 2022 odhaduje, že přijde až o 2 miliony předplatitelů.

„Růst našich příjmů se nyní značně zpomalil. V roce 2020 se díky koronaviru výrazně zvýšil růst našich předplatitelů,“ uvedl Netflix v nejnovější zprávě. Nyní má Netflix 222 milionů předplatitelů, je tak stále největší streamovací platformou.


Podle theverge.com streamovací gigant začal přicházet o své diváky poté, co na začátku roku zvedl ceny. Netflix zvýšil ceny měsíčního předplatného poprvé po dvou letech. Z tohoto důvodu platforma ztratila 600 tisíc zákazníků z USA a Kanady. Dalším důvodem může být nedávná zpráva o tom, že začne hlídat sdílení hesel. Dalších 700 tisíc předplatitelů Netflix ztratil poté, co pozastavil provoz v Rusku z důvodu invaze na Ukrajinu.

A jak se bude společnost snažit své zákazníky nalákat zpět? „Naším plánem je znovu zvednout sledovanost a růst příjmů pokračováním ve zlepšování našich služeb. Zejména kvality našeho programování a doporučení, kterého si naši předplatitelé nejvíce cení. Po stránce obsahové zdvojnásobujeme vývoj příběhů a zdokonalujeme se v kreativitě. V dlouhodobějším výhledu bude velká část našeho růstu pocházet ze zemí mimo USA,“ uvedla společnost.

Firma nezapomněla poznamenat, že nedávno nabídla předplatitelům novou funkci v podobě „superliku“. Díky dvojitému palci nahoru dají diváci Netflixu vědět, že daný příběh přímo zbožňují. A navíc se stále snaží rozšířit svojí nabídku her.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze