Netflix zavádí v některých zemích poplatek za sdílení hesel

Netflix zavádí v některých zemích poplatek za sdílení hesel
Fotografie: unsplash.com
  • V Česku si za sdílení hesel připlatíte 79 Kč měsíčně
  • Zpoplatnění se týká celkem 103 zemí
  • Na konci března měl Netflix 232,5 milionů platících zákazníků

Pokud jste jedním z předplatitelů streamovací platformy Netflix, tak vám s největší pravděpodobností dnes v noci přišel e-mail, který informoval o poplatcích za sdílení hesla s lidmi mimo vaši domácnost. Taková zpráva přišla také lidem z dalších více jak 100 zemí po celém světě. Poplatek za sdílení se bude v různých státech lišit. V Americe lidé připlatí 8 dolarů (176 Kč). V Česku budou muset předplatitelé zaplatit o 79 Kč měsíčně více než doposud.


Podle gadgets360.com se zpoplatnění týká celkem 103 zemí, včetně Česka, USA, Velké Británie, Francie, Německa a dalších. E-mail od Netlfixu upozorňuje na to, že by měl být účet používán pouze v jedné domácnosti. Pokud ale chcete své heslo sdílet s někým mimo vaši domácnost, musíte si profil převést a poté zaplatit peníze za člena navíc.

Jak nastavit nebo aktualizovat domácnost Netflixu?


Nastavení či aktualizace domácnosti lze provést pouze na televizi, která je připojená k vašemu internetu.

  1. Na vašem profilu si otevřete záložku Nápověda.
  2. Poté najedete na možnost Spravovat domácnost Netflix.
  3. Vyberte možnost Potvrdit domácnost Netflix nebo Aktualizovat moji domácnost Netflix.
  4. Vyberte možnost Poslat e-mail nebo Poslat textovou zprávu. Na e-mailovou adresu nebo telefonní číslo dostanete ověřovací odkaz. Ověřovací odkazy platí 15 minut.
  5. V e-mailu potvrdíte požadavek nebo klepnete na odkaz v textové zprávě a pak pokračujte klepnutím na Potvrdit domácnost Netflix nebo na Aktualizovat domácnost Netflix.
  6. Na obrazovce televize se vám zobrazí potvrzení, které vám přijde i na e-mail. Vyberte možnost Pokračovat na Netflix a začněte se dívat.

Společnost odhaduje, že více než 100 milionů domácností poskytlo své přihlašovací údaje přátelům a rodině mimo domov. Na konci března měl Netflix 232,5 milionů platících zákazníků.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze