Přepni, přetoč, vypni! Nový set-top box k Vodafone TV lze ovládat hlasem v češtině

Přepni, přetoč, vypni! Nový set-top box k Vodafone TV lze ovládat hlasem v češtině
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fZone.cz
  • Box nově disponuje Wi-Fi
  • Ovladač využívá technologii Bluetooth

Služba Vodafone TV, která právě slaví první narozeniny, se nově rozšiřuje o nabídku prémiového set-top boxu. Ten se může pochlubit funkcí hlasového ovládání, a tak k přepnutí na jiný televizní kanál stačí říct česky třeba jen „Přepni na ČT 1“. Box se také obejde bez kabelu, protože ho lze k internetu pohodlně připojit přes Wi-Fi. Vodafone TV nabízí přes 130 kanálů, vlastní videotéku a mnoho dalšího obsahu díky partnerství se službami Netflix nebo HBO. Skupina Vodafone je dnes druhým největším poskytovatelem placené televize v Evropě.

Přesně před rokem, v březnu 2020, odstartovala v České republice služba Vodafone TV. V létě do její nabídky jako jediný operátor v zemi Vodafone zařadil partnerskou službu Netflix, na podzim přibyly první filmy v nejvyšším rozlišení 4K. „Velice nás těší, že naši televizi k dnešnímu dni využívají desetitisíce zákazníků a jejich počet roste i díky právě probíhající kampani se společností Netflix, kdy zákazník ke své nové Vodafone TV získává službu Netflix na tři měsíce zdarma,“ říká Milan Raška, ředitel oddělení rozvoje televizní a internetové služby společnosti Vodafone.

Nové funkce díky prémiovému set-top boxu

K prvním narozeninám dostává Vodafone TV prémiový set-top box, který doplňuje dosavadní standardní zařízení. Nový box pracuje s dálkovým ovladačem, který využívá technologii Bluetooth. Ovladač tak nepotřebuje přímý dohled na set-top box, ten může být uložený třeba v šuplíku nebo za televizní obrazovkou. Stisknutím tlačítka na dálkovém ovládání se aktivuje další a výrazná novinka: hlasové ovládání Vodafone TV. Stačí pak už jen vyslovit pokyny jako třeba „Zastavit, Hlasitěji, Zesílit, Předchozí kanál“ nebo „Přehraj od začátku, Přepni na ČT1, Přetoč o 5 minut vpřed“.

Řekněte jméno herce, filmy s ním televize ukáže sama

S prémiovým set-top boxem bude také snazší vyhledávání konkrétních pořadů nebo filmů. Vyhledávat bude možné nejen podle názvu filmů či seriálů, ale také například podle jména oblíbených herců. Stačí prostě říct jméno a box zobrazí všechny filmy, ve kterých herec hraje. Hlasové ovládání budeme neustále vylepšovat i na základě toho, jaké příkazy budou zákazníci boxu zadávat. Box také velmi dobře reaguje na dětský hlas, takže i malí členové domácnosti si mohou pomocí hlasu spustit svoji oblíbenou pohádku,“ popisuje Milan Raška.

K novému set-top boxu není nutné natáhnout kabel od modemu, protože zařízení lze k internetu připojit bezdrátově přes Wi-Fi. Zákazníci za pronájem základního set-top boxu platí 70 korun měsíčně, u prémiového půjde o 120 korun měsíčně. Na výběr tak nově mají ze dvou variant. Programová nabídka se přitom neliší podle set-top boxu, ale podle zvoleného programového balíčku. Na výběr jsou 3: Klasik (přes 55 TV stanic), Komfort (přes 110 stanic) a Komplet (přes 130 stanic). V kombinované nabídce, to znamená při pořízení pevného internetu od Vodafonu, zákazník zaplatí podle balíčku 150, 302 nebo 601 korun měsíčně včetně pronájmu základního set-top boxu, s prémiovým boxem pak o 50 korun měsíčně více.

Vodafone ovladač k set-top boxu
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze