Prohlédněte si s námi fantastický 8K televizor ZG9 MASTER Series od Sony naživo

19
Prohlédněte si s námi fantastický 8K televizor ZG9 MASTER Series od Sony naživo
  • Televizor je nabízen v 85" a 98" variantě
  • Extrémně jemné rozlišení 8K zajistí obrazový procesor X1 Ultimate
  • Cena větší verze přesahuje astronomické dva miliony korun

Pokud se řadíte mezi fajnšmekry, kteří vyžadují opravdu velkou obrazovku s extrémně jemným rozlišením, jistě vaší pozornosti neunikl v lednu představený televizor ZG9 ze špičkové řady MASTER Series od Sony. Právě tento model jsme měli možnost si na vlastní oči prohlédnout a dozvědět se o něm několik zajímavostí přímo od produktového manažera Sony, Bersena Hoxhy. Kvality televizoru potvrzuje i ocenění za nejlepší produkt na letošním veletrhu CES 2019 v Las Vegas. Jaký tedy tento 8K televizor vlastně je?

Monumentální televize s uhlopříčkou o velikosti 85 palců (215 centimetrů) v sobě ukrývá pokročilý obrazový procesor X1 Ultimate, který zajišťuje podívanou až ve čtyřikrát vyšším rozlišení než klasické 4K obrazovky a představuje jednu z prvních vlaštovek technologie 8K. Díky zmíněnému procesoru navíc umí televizor inteligentně rozpoznat a analyzovat každý objekt v dané scéně, díky čemuž lze dosáhnout vylepšení kontrastu a celkově divákovi zajistit ideální obraz.

Televizor je na rozdíl od jiných modelů poměrně robustní, což napomáhá lepšímu chlazení a zároveň je potřeba pro umístění soustavy čtyř předních reproduktorů. Soustava spolehlivě zajistí, aby zvuk působil, jakoby vycházel přímo ze středu obrazovky. Pokud vám však nestačí integrované reproduktory, lze televizor zapojit k soustavě domácího kina – v takovém případě televizor nahradí středový reproduktor.

Špičkové výbavě pochopitelně odpovídá i cena. Možná vás však překvapí, že i přes astronomické ceny: u 85" varianty (415 688,20 Kč) a u 98" verze více než dva miliony, byl v České republice záhy po uvedení na trh prodán již jeden kus zákazníkovi z Českých Budějovicích. U takto špičkových zařízení je navíc potřeba počítat s několikatýdenní čekací dobou, neboť se v podstatě jedná o zařízení vyrobené na zakázku, stejně jako u luxusních automobilů. S vývojem technologií naštěstí můžeme očekávat zlevnění 8K televizorů, a brzy by se tak mohly stát dostupné i pro běžné smrtelníky.

Diskuze ke článku
Mara Studna
Mara Studna
Sony vždy vyrábělo Nej TV a toto je důkaz.No pravda,tu částku bych za to nedal,ale podobné kvalitní produkty na zakázku tolik stojí,je na zákazníkovi,zda si tuto kvaliti zaplatí.
End
Sony tv nikdy :D jen pro blázny, radši si počkám na LG 8K.
Petarda
Je to moc málo nudle.
Pesedm
A kde to má vstup na SIM, že to je Mobilnet ?
Ano 8k a krmit to budeme DVB-T2 nebo Skylinkem :)))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze