Sony představilo 8K televize. Cena vám vyrazí dech

1
Sony představilo 8K televize. Cena vám vyrazí dech
  • Rozlišení 8K znamená 33 miliónů obrazových bodů
  • Levnější varianta je za cenu auta, ta dražší za cenu bytu

Zatímco si běžný spotřebitel pomalu začíná dopřávat luxus spojený s 4K, ve světě se pomalu připravují na příchod 8K. Server digitaltrends.com přinesl informace o nabídce Sony v oblasti televizí pro rok 2019 a nás bude zajímat čelní příčka, na níž sídlí model Sony Master Series Z9G 8K HDR TV.

Sony Master Series Z9G 8K HDR TV

Televizor používá technologii LCD s LED podsvícením a nabídne rozlišení 8K, což znamená, že jeho čelní plochu vyplňuje 33 miliónů pixelů. Pro srovnání: běžné Full HD má 2 milióny bodů. Protože obsah prakticky neexistuje, Sony osadilo televizor procesorem X1, který bude mít na starosti přepočet z nižších rozlišení.

Nebudeme vás déle napínat výčtem dalších technologií a přistoupíme rovnou k cenovce. Sony si za 98palcový model (úhlopříčka 2,5 metru) řekne o 70 tisíc dolarů, což jsou po připočtení DPH necelé dva milióny korun. Zřejmě ale půjde o příplatek za exkluzivitu, protože menší varianta s úhlopříčkou 85 palců (2,15 metrů) je k mání za lidovějších 13 tisíc dolarů, tedy asi 360 tisíc korun.

Diskuze ke článku
Standa1
Televize 8k jsou určeny pro televize větší než 160 cm do 160 cm stačí 4k .Výrobce se snaží docílit na televizi nad 160 cm obrazu jako u malých uhlopříček dělá 4K televize u těch větších se zvětší obrazový body na tolik že to je až nepříjemné a tak se to ještě jednou zahustí a můžete si koupit 2 metrovou televizi a mít jasný a čistý obraz a co není v 8K tak si to dopočítá procesor X1 a máte velice jemný a čistý obraz

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze