První komiks od Marvelu se vydražil za 2,4 milionu dolarů

První komiks od Marvelu se vydražil za 2,4 milionu dolarů
Fotografie: unsplash.com
  • Marvel Comics č. 1 byl poprvé publikován v roce 1939
  • Svoji hodnotu získal díky poznámkám vydavatele
  • Komiks je i po 80 letech ve skvělém stavu a vypadá jako nový

Úplně první komiks od Marvelu se v aukci vydražil za 2,4 milionu dolarů (zhruba 54 milionů korun). Marvel Comics č. 1 byl poprvé publikován v roce 1939 a objevují se v něm postavy Human Torch, The Angel, Submariner a Masked Raider. Komiks je vzácný také díky poznámkám vydavatele o platbách, které dlužil umělcům spolupracujícím na komiksu. Díky tomu se mu říká pay copy (výplatní výtisk) a tyto zápisky dodávají komiksu historickou hodnotu.


„Tohle je začátek. Bez toho by neexistoval žádný Marvel Universe, žádný Captain America, který by bojoval s Hitlerem, žádné filmy od Marvelu, žádný Spider-Man, dokonce ani dnešní superhrdinská mytologie, jak ji známe,“ uvedl pořadatel on-line aukcí Comic Connect v popisu aukce. I když je komiks starý 80 let, je stále ve skvělém stavu a vypadá jako nový.

Podle cnn.com to není poprvé, co se některé dílo od Marvelu vydražilo za miliony dolarů. Na začátku tohoto roku se podařilo vydražit jedinou stránku komiksu, na které můžeme vidět Spider-Mana oblečeného poprvé v černém obleku, za 3,36 milionu dolarů (více než 75 milionů korun). V loňském roce se za 3,6 milionu dolarů (přes 80 milionů korun) vydražil komiks, ve kterém byl Spider-Man čtenářům poprvé představen.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze